Keytone Cops Persarchief

 

Persberichten

3 juli

De “Flower Power” herbeleven, dat is wat The Keytone Cops weer gaan doen op zondagmiddag 3 Juli in Leiden . Dat weekend wordt voor de 8 e keer het festival “Woodstock On Water” gehouden.

Als één van de 8 enthousiaste bands op 8 boten, komt het “Hillegomse-Cult-trio”  langs 22 druk bezette terrassen aan de Leidse grachten varen om het publiek te vermaken met wervelende “Sixties-and-Seventies-style-sets” en hen te verleiden naakt de gracht in te springen…

Om de hoek bij de legendarische “ Blauwpoortsbrug” (“met een noodgang in de havèh, de drek zit op me rug…” ) zal de muzikale boottocht o.a. leiden langs Shocking Blue, Boudewijn de Groot, The Lovin' Spoonful, The Zombies, David Bowie, The Beatles en The Rolling Stones om net zoals in 1969, de Leidse binnenstad vervullen met "Love and Peace”.

Dus “Let your hair hang down” en kom naar Leiden voor een muzikaal middagje “Woodstock-Revival” . De route loopt o.a. langs de Apothekersdijk en de nieuwe Rijn. Kijk voor verdere details op www.woodstockleiden.nl

 

 

 

 

16 april 2022

Hamsteren met The Keytone Cops in Murphy’s Law

 

The Keytone Cops spelen zaterdag 16 april in Café Murphy’s Law. Traditioneel is Koningsnacht gereserveerd voor het Hillegomse rock-trio, maar door de oplopende energieprijzen en zonnebloemolie-tekorten is dit vervroegd naar het Paas-weekend.

Cops-drummer Pieter, “Nu kunnen we onze versterkers nog lekker open zetten en rocken maar als de stroomkosten verder oplopen, kunnen we straks alleen nog maar unplugged spelen”. In onzekere tijden gaat iedereen hamsteren, “Russische muziek hebben we uit gefaseerd, maar verder hebben we nog genoeg repertoire op voorraad”, aldus Cops-bassist Dolf die deze avond de Zelensky-mars op zijn donbas zal spelen.

The Cops nemen een voorschot op de komende feestdagen met songs van o.a. The Beatles, Mud, Queen, Kings of Leon en The Rolling Stones. Nederpop kan natuurlijk niet ontbreken op een feest dus hoor je Gruppo Sportivo, Vitesse, Golden Earring, Bløf, Doe Maar en de Tröckener Kecks.

Murph-uitbaters Richard en Inge zijn verheugd: “Met The Keytone Cops is het altijd feest in Murphy’s Law en daar zijn we nu echt hard aan toe!”

Kom feesten, dansen, meezingen en muziek hamsteren in Café Muphy’s Law. Omdat de Gemeente Hillegom “live-muziek-speeltijd” heeft gehamsterd, moeten we helaas uiterlijk om 00:30 klaar zijn. Dus…wil je niks missen, kom dan extra vroeg want we starten stipt om 21:00. “De toegang is gratis want ons gage is al meer dan 40 jaar gekoppeld aan de prijs van een vat ruwe muziek”, aldus Cops-gitarist Wouter.

The Keytone Cops Setlist Murphy's Law, Café, Hillegom, Netherlands 2022
Edit this setlist | More The Keytone Cops setlists
 

26 feb 2022

Keytone Cops gaan los in Café De Kleine Beurs

Voorzichtig optimistisch waren The Keytone Cops, na geboekt te zijn voor zaterdag 26 februari. Hoge Haagse kringen besloten acuut tot een gratis restrictie-loze dosis live muziek in Café De Kleine Beurs.

Minister “Corona Kuipers” legde uit dat een jaarlijkse dosis Keytone Cops minimaal noodzakelijk is. In- en rondom Hillegom zijn velen besmet met de “Cops-variant”, maar bij de band zelf zijn de afgelopen 25 jaar zijn geen mutaties opgetreden.

Het Rock-trio kan niet wachten. “Zelden konden we zo lang oefenen voor een gig. Na bijna 2 jaar ‘op de bank', mogen we eindelijk weer los op het Beurs-podium”, aldus Cops-bassist Dolf. “We gaan ouderwets versoepeld voor 3 full-size sets in een volle bak. We starten met “Voll-Gas-Popmusik”, daarna spelen we de “Haagse Variant” en we sluiten af met de noodzakelijke “Booster-set”.

Beurs-uitbaters en fans van het 1ste uur zijn opgelucht. Boy: “We wachten al 2 jaar: Gas erop!”. Wanda ziet een ander lichtpuntje: “Over de Cops hebben we nog nooit meldingen van ongewenste muziek ontvangen”. Cops-gitarist Wouter: “En dat terwijl we eigenlijk alleen maar grensoverschrijdende pop en rock spelen”.

Dus kom genieten van een verse dosis live muziek van o.a. Shocking Blue, Vitesse, Rush, David Bowie, Elvis Costello, Boudewijn de Groot, The Specials, Franz Ferdinand, Queen en vele andere verassingen.

Zaterdag 26 februari 2022, Café De Kleine Beurs, Hoofdstraat 38a Hillegom. Aanvang: 21:00 uur Toegang is GRATIS

Neem contant geld mee en koop de “Cops-op-de-bank-poster” voor 2 Euro, een gesigneerde versie voor 5 Euro. Opbrengst is voor de Kleine Beurs

The Keytone Cops:
Wouter Roelofsen: Gitaar + Zang
Pieter Strobbe: Drums + Zang
Dolf Schinkel: Bas + Zang

The Keytone Cops Setlist Café De Kleine Beurs, Hillegom, Netherlands 2022
Edit this setlist | More The Keytone Cops setlists

 

 

 

Keytone Cops uit lock down

Terwijl heel Nederland opgesloten zat, hebben de Keytone Cops “Corona-proof” gewerkt aan het dragelijk maken van het “nieuwe normaal” . Resultaat van het “Take-me-Outbreak Team” is een muzikale diepte-investering met veel nieuw Cops-werk .

De relatieve rust voor het Hillegomse cult-trio krijgt een welkome onderbreking met 2 speciale “COVID-19-gigs” op zaterdag 4 juli 2020 in Café Murphy's Law . Het beloven intieme concerten te worden. De spelregels: 2 mensen per tafel, iedereen blijft zitten, je komt op tijd en gaat weer als je reservering afloopt. Reserveren is noodzakelijk en helaas…vol = vol.

Richard en Inge , de kersverse uitbaters van Murphy's , hebben er zin in: “ Een avondje Keytone Cops brengt iedereen Closer to the Heart ”…..

Dus...wil je intiem avondje Cops beleven met nieuw werk van The Beatles, Rush, Franz Ferdinand en Boudewijn de Groot ? Wil je kans maken op de 2 “on-stage-VIP-seats” links en rechts van het podium? Reserveer dan één van de 2 Cops-gigs (beide zonder gebarentolk)

PS Luid meezingen is tot nader orde verboden

The Keytone Cops      

Wouter Roelofsen: Gitaar + Zang 
Pieter Strobbe: Drums + Zang       
Dolf Schinkel: Bas + Zang

 

Reserveren via FB Murphy's Messenger of bel tijdens openingstijden 0252-520912

1 e Voorstelling  19:00 - 21:00
2 e Voorstelling  22:00 - 00:00

Toegang: 5 Euro per persoon

 

 

 

40 jaar Keytone Cops in de Kleine Beurs

De oudste band van de Bollenstreek The Keytone Cops, bestaat dit jaar 40 jaar. Zaterdag 15 februari start het roemruchte trio hun “KC40-Tour” in Café Kleine Beurs ofwel “Home of The Keytone Cops”.

Wat doet 40 jaar Cops met het publiek? Ex-Slender-tones-gitarist Willem Gerritsen is fan van het 1e uur, “Ik vier mijn verjaardag altijd met The Cops in De Beurs, top-feest gegarandeerd !”. Elk jaar lijken er meer mensen op “Wim's-birthday-party” af te komen. Ex-Slendertones-drummer en trouw Cops-Soundcheck-bezoeker Hein zegt, “Je mag in dit land ***** bijna niks meer, maar een avondje Keytone Cops is gelukkig nog niet verboden”. Beurs-uitbaters Wanda en Boy kijken er elk jaar weer naar uit. “Als het even kan neem ik vrij als de Cops spelen om optimaal uit m'n dak te gaan”, aldus Wanda.

Wat maakt de Keytone Cops bijzonder? Naast hun “Ausdauer” is het hun diversiteit in keuze voor “muziek-die-toevallig-al-bestaat”, die stevig met veel harmonische zang wordt uitgevoerd. Volgens dit recept spelen de Rock-dinosaurussen werk van o.a. The Beatles, The Monkees, Blondie, ELO, Elton John en Lovin' Spoolfull. Daarnaast nieuwere hits van bijv. Arctic Monkeys, Kings Of Leon en RHCP. Ook Nederpop van o.a. Herman Brood, Golden Earring, Bløf, Doe Maar en De Kik is altijd een succes.

Dus kom naar Café de Kleine Beurs voor een feestelijk avondje “KC40” en een muzikale reis door de geschiedenis van de “betere-pop-en-rock”

 

The Keytone Cops
Wouter Roelofsen: Gitaar + Zang KC40
Pieter Strobbe: Drums + Zang
Dolf Schinkel: Bas + Zang

 

Zaterdag 15 februari 2020
Café de Kleine Beurs
Hoofdstraat 38a - Hillegom
Aanvang: 21:30 uur

Keytone Cops op het Water

 

De “Flower Power” herbeleven, dat is wat The Keytone Cops weer gaan doen op zaterdagmiddag 6 Juli in Leiden . Dat weekend wordt voor de 7 e keer het festival “Woodstock Leiden” gehouden.

 

Als één van de 8 enthousiaste bands op 8 boten, komt het “Hillegomse-Cult-trio”  langs 22 druk bezette terrassen aan de Leidse grachten varen om het publiek te vermaken met wervelende “Sixties-and-Seventies-style-sets” en hen te verleiden naakt de gracht in te springen…

Om de hoek bij de legendarische “ Blauwpoortsbrug” (“met een noodgang in de havèh, de drek zit op me rug…” ) zal de muzikale boottocht o.a. leiden langs The Monkees, The Lovin' Spoonful, Jimi Hendrix, Simon & Garfunkel, The Zombies, The Everly Brothers en The Spencer Davis Group om net zoals in 1969, de Leidse binnenstad vervullen met "Love and Peace”.

 

Dus “Let your hair hang down” en kom naar Leiden voor een muzikaal middagje “Woodstock-Revival” . De route loopt o.a. langs de Apothekersdijk en de nieuwe Rijn. Kijk voor verdere details op www.woodstockleiden.nl

 

Woodstock Leiden

Zaterdag 6 juli 2019

LEIDEN (van 14:00 tot 17:00)

 

 

 

 

 

Keytone Cops

Live op Koningsnacht

Kan de microfoon aan?

Een meldpunt voor linksdragende muzikanten hoeft er niet aan te pas te komen. The Keytone Cops spelen op Koningsnacht 26 april gewoon in Café Murphy's Law tot in de late uurtjes. Met een gezond portie xeno-pop en oiko-rock speelt het Hillegoms cult-trio hits van de jaren 60 tot nu.

The Cops hebben sinds 1980 al vele concertzalen van binnen gezien, maar spelen nu voornamelijk dicht bij huis. “Vroeger kon je nog gewoon met een oud dieselbusje de stad inrijden, maar tegenwoordig mag helemaal nix meer. Naar Murphy's kunnen wij gewoon achterom met de bakfiets”, aldus Cops-gitarist Wouter.

De microfoon in Murphy's kan aan voor Nederpop van The Scene, De Kik, Doe Maar, Bløf , de Kreuners en Cops-sets vol traditionele muziek van The Beatles, Rolling Stones, The Police, Queen en U2. Verder ook nog tophits van ELO, Soft Cell, Green Day Drammers en Duran Duran.

Bart en Rob van “Murphy's houden van tradities en zijn verheugd weer geboekt te hebben uit het Hillegomse band-kartel, ”The Cops blijven een vaste waarde in deze onzekere tijden. Maar gezellig is het altijd!”

Dus kom op Vrijdagavond 26 april (dus de avond vóór Koningsdag) naar Café Murphy's Law voor een totale capitulatie die teveel op heeft met de oorsprong der feesten in de Bollenstreek…. Het meenemen van neerdwarrelende uilen is helaas niet toegestaan na 11 uur. Ludere qui te salutant!

 

The Keytone Cops

Wouter Roelofsen: Gitaar + Zang

Pieter Strobbe: Drums + Zang

Dolf Schinkel: Bas + Zang

 

Zaterdag 26 april 2019

Hoofdstraat 198, 2182 ER Hillegom

Aanvang: 21:30 uur

Toegang: GRATIS

 

 

9 feb 2019

Keytone Cops troef in Kleine Beurs

Zaterdag 9 februari 2019 is het Keytone Cops troef in Café de Kleine Beurs. Na hun debuut in 1999 wordt het voor de Hillegomse Rockdinosaurussen de 21e “jaarlijkse thuiswedstrijd”, waarmee ze nu volwassen zijn…

Het beoogde thema was dit jaar “Black Jack”. Toepasselijk want het “Cops-handelsmerk” van bas, gitaar en drums met meerstemmige zang staat als een kaartenhuis… Maar om niet de Zwarte-Piet toegespeeld te krijgen, heeft het Cult-trio er maar van af gezien. “Voor je het weet wordt je bandbus op de snelweg vastgezet door “blokkeer-gele-hesjes”, aldus Cops-gitarist Wouter.

Anticiperend op een keiharde Brexit, gaan de Hillegomse helden het accent leggen op de “Britpop'. “Voordat de uitvoerrechten op al die Engelse juweeltjes onbetaalbaar worden, gaan we er nog maar even flink wat spelen in “de Beurs”, aldus Cops-bassist Dolf.

Dus gaan The Cops voor “eeuwige roem” met The Beatles, Queen, The Police, ELO, Mud, Softcell en The Spencer Davis Group. Om de “Royal Flush” compleet te maken, ook hits van The Red Hot Chili Peppers, The Presidents of the USA, Green Day, Blink 182 en The Monkees. Een “breekbaar vaasje” met de betere Nederpop van o.a. de Tröckener Kecks, The Scene, Herman Brood en The Golden Earring zal ook niet geschuwd worden.

Dus ben je van vóór de tijd dat “swaffelen” en “laadpaalklever” nog woord van het jaar waren, kom dan voor een avondje “Keytone Cops Wall Of Fame” naar Café de Kleine Beurs.

The Keytone Cops

Wouter Roelofsen: Gitaar + Zang

Pieter Strobbe: Drums + Zang

Dolf Schinkel: Bas + Zang

 

Zaterdag 9 februari 2019

Hoofdstraat 38a - Hillegom

Aanvang: 21:21 uur

Toegang: GRATIS

 

 

 

 

Bekijk alle setlists terug tot 1996

The Keytone Cops Setlist Café De Kleine Beurs, Hillegom, Netherlands 2018
Edit this setlist | More The Keytone Cops setlists
 

 

Woodstock, Bier & BBQ met The Keytone Cops.

 

The Keytone Cops gaan in het weekend van 7/8 juli op een heuse “Mini-tour”. Zaterdag 7 juli spelen The Cops op het 5 e Midzomer Bier & BBQ Festival op het terrein van de Hillegomse brouwerij “Klein Duimpje”. Zondag 8 juli zijn de Rock-dinosaurussen weer te bewonderen in de grachten van Leiden tijdens de 6 e editie van “Woodstock op het Water”.

Het “Bier & BBQ festival” op 7 juli is een must voor iedereen die houdt van (h)eerlijk speciaalbier, BBQ en ambachtelijk gespeelde muziek. “The Albert Mooneys” uit Hillegom openen om 13:00 met hun “acoustic nonsense” of wel “covers like you've never heard them before”.   Vanaf 17:00 gaan The Cops los met hun aanstekelijke mix van de betere-pop-en-rock van o.a. ELO, Mud, The Police, Queen, Talking Heads, Fisher Z en The Beatles. Als vanouds wordt de Nederpop niet overgeslagen met Herman Brood, Van Dik Hout, de Kik en de Kreuners.

The Keytone Cops Setlist Woodstock On Water, Leiden, Netherlands 2018
Edit this setlist | More The Keytone Cops setlists
 

Voor het ultieme “Flower-Power-festival-gevoel” moet je op zondag 8 juli in Leiden zijn bij “Woodstock op het water”. Samen met 7 andere bands komt het “Hillegomse-Cult-trio” vanaf 13:00 langs de druk bezette Leidse terrassen gevaren met wervelende “Sixties-and-Seventies-style-sets” om het publiek te verleiden naakt de gracht in te springen. De muzikale boottocht gaat o.a. langs The Monkees, Lovin' Spoonfull, Jimi Hendrix, Simon and Garfunkel, The Zombies en Crosby Stills Nash & Young. De route loopt langs de Apothekersdijk en de nieuwe Rijn. Kijk voor verdere details op http://wowleiden.nl/

 

 

“Vakmanschap is meesterschap”, dus “Let your hair hang down” en kom naar Hillegom en/of Leiden op 7/8 juli voor een muzikaal middagje Bier & BBQ en/of “Love-and-Peace-Woodstock-Revival”.

The Keytone Cops Setlist Woodstock On Water, Leiden, Netherlands 2018
Edit this setlist | More The Keytone Cops setlists

 

17 februari 2018

Keytone Cops “minen” klinkende munt in Kleine Beurs

 

Zaterdag 17 februari spelen The Keytone Cops in Café de Kleine Beurs . De Rock-dinosaurussen trekken ten strijde tegen de ontwaarding van de muziek. Dit keer zet het Hillegomse cult-trio daarvoor een nieuw geheim wapen in: de “CopsCoin”.

“DJ's die zich muzikant noemen, hebben geleid tot een muzikale crisis” , aldus Cops-drummer Pieter . Om dat tegen te gaan “minen” The Cops in hun “ Music-Farm” naar “CopsCoins” , verloren gewaande liedjes die gestoken in een Cops-jasje, in waarde stijgen.

Aanvankelijk was de CopsCoin hooguit een biertje waard, maar na de enorme rush op alles wat met de Keytone Cops te maken heeft, is er een exponentiele stijging. “Wij boeken The Cops al sinds 1999, de CopsCoin is een investering die zich in klinkende munt uitbetaalt en waar het publiek op binnenloopt” , aldus Kleine Beurs bazen Wanda Warmerdam en Boy Hardeman .

Band-nerd en bassist Dolf zorgt met zijn “SoftCell-algoritme” voor verdere groei. Naast het vertrouwde Beatles, Queen, U2 en The Police, “minen” The Cops nu ook verloren hits van o.a. Lovin' Spoonful, Dave Edmunds, De Kreuners en De Kik .

et Muzikaal Dagblad voorspelt dat de rol van de banken is uitgespeeld als iedereen van de bank rolt en in de CopsCoin stapt. “Ben je er niet bij, dan mis je het”, aldus Cops zanger/gitarist Wouter, die meer van het analoge ramwerk is. Dus ga voor alles of niets in Café de Kleine Beurs en stap in de CopsCoin….

Café de kleine Beurs is te vinden naast het oude postkantoor, Hoofdstraat38a Hillegom,

Aanvang 21.uur,de toegang is gratis

The Keytone Cops Setlist Café De Kleine Beurs, Hillegom, Netherlands 2018
Edit this setlist | More The Keytone Cops setlists

 

 

2 juli 2017

Keytone Cops op het water

Woostock on Water Leiden.

13.00 -19.00 uur

binnenstad Leiden

De “Flower Power” herbeleven, dat is wat The Keytone Cops gaan doen op zondagmiddag 2 Juli in de grachten van Leiden. Dat weekend wordt voor de 5e keer het festival “Woodstock on Water” gehouden.

Na hun succesvolle WOW!-optreden in 2016, zijn The Cops meteen geboekt voor de lustrumeditie in 2017. “Vorig jaar hadden we erg veel lol op het Leidse water en vooral de afsluitende set met “The Timers” was een hoogtepunt”, aldus Cops-bassist Dolf.

Samen met 7 andere bands komt het “Hillegomse-Cult-trio” langs de druk bezette Leidse terrassen gevaren om het publiek te vermaken met wervelende “Sixties-and-Seventies-style-sets” en hen te verleiden naakt de gracht in te springen.

Om de hoek van de legendarische Blauwpoortsbrug (“met een noodgang in de havèh, de drek zit op me rug…”) zal de muzikale boottocht o.a. leiden langs Jimi Hendrix, Simon and Garfunkel, The Zombies en Crosby Stills Nash & Young om net zoals in 1969, de Leidse binnenstad vervullen met "Love and Peace”.

Dus “Let your hair hang down” en kom naar Leiden voor een muzikaal middagje “Woodstock-Revival”. De route loopt langs de Apothekersdijk en de nieuwe Rijn.

 

The Keytone Cops Setlist Woodstock On Water, Leiden, Netherlands 2017
Edit this setlist | More The Keytone Cops setlists

 

 

26 april 2017

Koninklijk feestje met The Keytone Cops in Murpy's Law

Muziek maken voor een dansende Maxima, daar droomt toch iedere muzikant van? De Hillegomse band The Keytone Cops weet precies wat de koningin lekker vindt. Nu maar hopen dat ze op Koningsnacht toehapt in Café Murpy's Law. Willem Alexander is op de avond voor zijn verjaardag natuurlijk ook welkom en kan dan wat overtollige kilootjes weg dansen.

Rob en Bart van “Murphy's” zijn blij dat hun nieuwe vergrote terras met Argentijnse klinkertjes op tijd af is voor Koningsnacht, “Willy en Max móeten nu wel komen want ze kunnen hun riante Audi A8 nu voor de deur parkeren”. De Cops-setlist gaat van Chuck Berry, Tom Jones, Mud en George Baker naar Billy Idol, The Beastie Boys, Rage Against The Machine en Kings Of Leon. Cops-bassist Dolf ziet een patroon, “Elke song heeft een link met één van de vele periodes waarin de Hoofdstraat opnieuw betegeld werd”.

Dus kom op Woensdagavond 26 April naar Café Murphy's Law in Hillegom voor een “Keytone-Cops-First-terras-inspectie” en om tot in de kleine uurtjes Koningsdag voor te bereiden. Toegang is gratis.

 

The Keytone Cops Setlist Murphy's Law, Café, Hillegom, Netherlands 2017
Edit this setlist | More The Keytone Cops setlists

 

“Keytone Cops First” in Kleine Beurs

Zaterdag 25 maart spelen de Keytone Cops in Café de Kleine Beurs in Hillegom. Geheel in lijn met de nieuwe politieke wereldorde , zal het illustere trio zichzelf de komende tijd meer op de eerste plaats gaan zetten…

In 1993 brachten de Cops hun onbegrepen maar legendarische CD “Have No What's” uit, die door de lokale regionale kranten, TV- en radio-stations (geheel ten onrechte) stelselmatig werd doodgezwegen. “Sindsdien hebben we jarenlang nummers gespeeld die-toevallig-al-bestaan” , aldus Cops-bassist Dolf . “Dat hebben wij er nou aan overgehouden”, voegt Cops-gitarist Wouter eraan toe.

Maar…na bijna 25 jaar hebben de Hillegomse-cult-helden hun eigen werk herontdekt en gaan de rockveteranen een heuse mini-set brengen met maar liefst 5 opgefriste authentieke Cops-krakers .

Daarnaast staan nog 35 “geleende tophits” uit de pophistorie op het programma van o.a. The Beatles, The Bangles, The Buggles, Blink 182, ELO, Queen, Red Hot Chili Peppers, Jimmy Hendrix, The Zombies, en Crosby, Stills, Nash & Young . “Om Russische invloeden uit te sluiten, maken we de setlist tegenwoordig ambachtelijk op de achterkant van een sigarendoos” , aldus Cops-drummer Pieter .

Kleine Beurs uitbater en muziekprogrammeur Boy Hardeman is blij de traditie voort te kunnen zetten, “ De Cops spelen hier al sinds de opheffing van de Blauwe Tram . Sommige dingen moet je nu éénmaal niet willen veranderen” …

Dus…wil je ook ff normaal doen? Zet jezelf dan op 1e plaats en pak de “First Train Home” naar de Kleine Beurs voor een compromisloos avondje “Keytone Cops First”.

Zaterdag 25 maart 2017

Café de Kleine Beurs

Hoofdstraat 38a - Hillegom

Aanvang 21.30 uur

Toegang Gratis!

 

The Keytone Cops Setlist Café De Kleine Beurs, Hillegom, Netherlands 2017
Edit this setlist | More The Keytone Cops setlists

 

11 nov 2016

Keytone Cops langs de deur in Katwijk

Het Hillegomse rocktrio The Keytone Cops speelt op vrijdag 11 november op het Sint Maarten evenement "The Box Live" in Muziekcentrum The Box in Katwijk.

The Cops zijn zeker geen "Kuyt noch Visch". Ze oogstten veel succes dit jaar tijdens Woodstock on Water in Leiden en waren dé grote verrassing op het Midzomer Bier en BBQ festival in Hillegom, mede omdat ze onaangekondigd kwamen spelen…

De in Hillegom wereldberoemde band is al bijna 36 jaar een begrip in de Bollenstreek. The Cops vissen in de pop-en-rock-vijver van de sixties tot 2000-nu. De vangst is muziek van o.a. The Police, Electric Light Orchestra, The Zombies, The Beatles, The Buggles en The Bangles. “We fileren de hits vakkundig tot bas, gitaar, drums aangevuld met meerstemmige zang en verpakken ze netjes in de krant van gisteren”, aldus Cops-bassist Dolf.

Bert de Geus is één van de stuwende krachten van The Box en verheugt zich op de Hillegomse legendes, “The Keytone Cops zijn het neusje van de zalm uit de noordelijke Bollenstreek en eindelijk hebben we beet”……Naar verluidt zal de pitcher van "The Katwijk Black Socks" zeker komen en laat daarvoor zelfs de jaarlijkse lingerie-party schieten…

De vis wordt duur betaald maar The Keytone Cops in Muziekcentrum The Box zijn geheel gratis, dus kom met je lampions naar “Kattuk” voor een stevig avondje pop-en-rock……vers van het mes…..schoon aan de haak…

aanvang avond 20.30 uur

Cops spelen van 22.30 - 23.00 uur

The Keytone Cops
Wouter Roelofsen: Gitaar + Zang
Pieter Strobbe: Drums + Zang
Dolf Schinkel: Bas + Zang

Vrijdag 11 november 2016
Muziekcentrum The Box
Valkenburgseweg 50a|
2223 KE Katwijk aan de Rijn

 

 

 

The Keytone Cops Setlist The Box, Katwijk, Netherlands 2016
Edit this setlist | More The Keytone Cops setlists
 

18 juni 2016

The Keytone Cops op “Bier & BBQ Festival” Klein Duimpje

Zaterdag 18 juni spelen The Keytone Cops op het “Midzomer Bier & BBQ Festival” op het terrein van de Hillegomse brouwerij “Klein Duimpje”. Naast natuurlijk veel eet- en drinkgenot, zal muziek tijdens 3e editie van het festival een meer centrale plaats gaan innemen. “Bier en BBQ smaakt nu eenmaal beter met goeie muziek erbij”, aldus organisator en “Meesterbrouwer” Erik Bouman.

 

Na de festival-opening door de folk-rock-band “Pyrolysis” uit de Bommelerwaard, zullen The Keytone Cops uit Hillegom de festivalbezoekers trakteren op hun bekende mix van de betere-pop-en-rock van o.a. ELO, Mud, The Police, Queen, Stray Cats, The Beatles. Als vanouds wordt de Nederpop niet overgeslagen met Herman Brood, Van Dik Hout, de Dijk, The Scene en Golden Earring.

Voor Cops-drummer en muziek- en bierliefhebber Pieter is het een extra feestelijke dag: “Muziek maken en bierdrinken op mijn verjaardag, veel beter kan het niet”.

Voor het ultieme “Flower-Power-festival-gevoel” geven The Cops alvast een “Sneak Preview” van hun volgende “gig” op “Woodstock on water”. Op zaterdag 2 juli gaat het illustere 3-tal op een boot door de Leidse grachten om nummers te spelen van o.a. Jimi Hendrix, The Who, Simon and Garfunkel en The Zombies.

Het “Bier & BBQ festival” is een must voor iedereen die houdt van (h)eerlijk speciaalbier, ambachtelijk gespeelde muziek………en jarige drummers…………

3e Midzomer Bier & BBQ Festival
Zaterdag 18 juni 2016
Brouwerij Klein Duimpje
Leidsestaat 170
Hillegom

Van 13:00 tot 20:00 (Keytone Cops vanaf 16:00)

Tussen NS Station Hillegom en de brouwerij rijdt een pendelbus

The Keytone Cops Setlist Brouwerij Klein Duimpje, Hillegom, Netherlands 2016
Edit this setlist | More The Keytone Cops setlists
 

 

 

 

Keytone Cops terug naar roots in Café Tappelino

Op zaterdag 9 april spelen The Keytone Cops in Café Tappelino in Bennebroek . Het Hillegomse pop/rock-trio keert hiermee terug naar haar roots, want in Bennebroek is de band meer dan 35 jaar geleden ontstaan en stonden ze voor het eerst met elkaar op de planken.

In 1980 kocht je je LP's bij Adamse en knipte kapper Rikkers zo uit de hand een perfecte Coupe Bloempot . Er werd nog mixed gehockeyd op echt gras en de opstelling van BSM-één werd op zaterdagavond in Café Bruins bepaald. Another One Bites The Dust was dé Queen-hit en Keytone-Cops-voorloper “Gonzo And The Kenau's” oefende in schoenenwinkel Mooren . Sindsdien is veel veranderd maar de plek waar Café Tappelino is gevestigd, is sinds mensenheugenis een gezellig café.

 

De Cops zorgen voor dé soundtrack bij deze nostalgische Bennebroekse gedachten met de betere Pop en Rock van o.a. The Police, Queen, Fisher Z, Stray Cats, Blondie, The Bangles, Art and Garfunkel,  ELO, Mud, The Beatles en The Beasty Boys .

In de 2e set creëren The Cops een authentiek bruine-kroeg-sfeertje met hun best-of-selectie van Neder-pop : The New Adventures, Herman Brood, Doe Maar, Van Dik Hout, Bløf, de Dijk en The Scene afgewisseld met een "Haags kwartiertje” van Golden Earring en Gruppo Sportivo .

Tappelino kroegbaas Mike Barnhoorn is trots dat hij The Keytone Cops naar Bennebroek heeft weten te halen: "Met deze jongens terug op het oude nest is de cirkel weer rond” . Oud-Bennebroekers Wouter en Dolf kijken er naar uit: “Vroeger gingen we na het oefenen nog een biertje halen in “Bruins” en nu gaan we er eindelijk spelen.” Cops-drummer Pieter (en al 20 jaar import-Bennebroeker) voegt daaraan toe: Met deze “gig” gaat een lang gekoesterde wens  in vervulling”

Dus keer ook terug naar je roots en kom naar Café Tappelino voor dé ultieme Bennebroekse muziek-beleving .

Zaterdag 9 april 2016
Café Tappelino
Bennebroekerlaan 79
Bennebroek
Aanvang: 21:30 uur
Toegang: GRATIS

The Keytone Cops Setlist Café Tappelino, Bennebroek, Netherlands 2016
Edit this setlist | More The Keytone Cops setlists
 

 

 

20 februari 2016

 

Keytone Cops “beangstigend goed” in Kleine Beurs

Niet iedereen had de mazzel om The Police, David Bowie, Electric Light Orchestra of The Beatles live te zien spelen. Die gemiste kans kun je soms voor veel geld achterin de Ziggodome inhalen, maar “second-best” is een optreden van The Keytone Cops.

De Hillegomse rock-puristen spelen zaterdag 20 februari in Café de Kleine Beurs in Hillegom en zijn zeker geen dertien-in-een-dozijn coverband. Met 35+ jaar podiumervaring struinen The Cops alle uithoe-ken van Spotify, Youtube en hun eigen platencollec-ties af, op zoek naar dé perfecte cover. Resultaat is hun eigen “Top-40-aller-tijden” met een mix van de betere rock-en-pop vanaf de jaren zestig tot nu.

Een bijna onmogelijke opgave zou je zeggen voor een band die uit slechts bestaat uit bas, gitaar en drums, maar het resultaat is “beangstigend”. ” ‘t Is hard werken”, zegt Cops-bassist Dolf. “Na een optreden hangen we als drie gestrande potvissen aan de bar”. Cops-gitarist Wouter diende tevergeefs een klacht in over de hoge werkdruk. Staatssecretaris Sander Dekker snapt daar niets van: “Ze hoeven van mij niet al die noten te spelen. Als ze maar goede muziek maken“.

Het illustere drie-tal verrast elke keer weer met een flinke dosis hits van o.a. Queen, Fisher Z, Stray Cats, Blondie, The Bangles, Art and Garfunkel, Audioslave, ABBA, Mud en The Osmond Brothers.

In de 2e set creëren The Cops hét ultieme bruine-kroeg-sfeertje met hun best-of-selectie van Neder-pop: The New Adventures, Herman Brood, Doe Maar, Tröckener Kecks, Van Dik Hout, Bløf, de Dijk en The Scene afgewisseld met een "Haags kwartiertje” van Golden Earring en Gruppo Sportivo.

Programma directeur Boy Hardeman van de Kleine Beurs is trots dat hij ook dit jaar geen enkele moeite hoefde te doen om de Hillegomse publieks-lievelingen binnen te halen. "Deze jongens boeken zichzelf en dat kunnen alleen de beste zeggen".

Angst is een slechte raadgever, dus kom op zaterdag 20 februari naar Café de Kleine Beurs.

Zaterdag 20 februari 2016
Café de Kleine Beurs
Hoofdstraat 38a - Hillegom
Aanvang: 21:30 uur Toegang: GRATIS

 

The Keytone Cops Setlist Café De Kleine Beurs, Hillegom, Netherlands 2016
Edit this setlist | More The Keytone Cops setlists

 

26 april 2015

Keytone Cops met Perverse Muzikale Prikkels in Koningsnacht Murphy's

Op de tweede Koningsnacht zet Café Murphy's Law in Hillegom de traditie voort en gaan de The Keytone Cops op het Oranjebal van zondagavond 26 april weer de muzikale klokken luiden voor Volk en Vaderland.


In hun 5e achtereenvolgende Koninklijke gig in Murphy's (waarbij ze al die jaren vrijwillig hebben afgezien van gage-verhogingen), zal het illustere cult-trio het publiek weer exorbitant gaan verrijken met drie feestelijke sets vol hits van o.a. The Police, The Beatles, Queen, Blondie, Stray Cats, Metallica en The Presidents Of The USA.

Op de vooravond van Koningsdag geven The Cops een extra bonus: een speciale Nederpop-set met De Dijk, Gruppo Sportivo, Golden Earring, New Adventures, Herman Brood, Doe Maar, Tröckener Kecks, Van Dik Hout, Bløf, Acda en de Munnik en The Scene. Een Vlaams toetje komt van De Kreuners.

Ook dit jaar gaan The Cops toegeven aan de publieke “We-want-more”-druk. “Afzien van een Toegift is juridisch en politiek-bestuurlijk verdedigbaar maar wij hebben niets met een “Inlevercultuur”, legt Cops-gitarist Wouter uit. “Het siert ons nu éénmaal het publiek tot het bittere einde pervers-muzikaal te prikkelen. Bovendien is onze dekkingsgraad dik in orde dus kunnen wij gewoon doen waar we zin in hebben”, aldus Cops-Bassist Dolf.

Dus wil jij ook meer? Kom dan op Koningsnacht naar Café Muphy's Law en zorg dat je de aandeel Keytone Cops in dit feest grijpt.

De kans dat onze voormalig Prins Pils zelf even langs zal komen lijkt groter te worden. Dit jaar werd tijdens de “VMBO-open-dagen” bij de voormalige "Eendjes MAVO" een auto met kenteken AA-86 gesignaleerd. Amalia zou zich hier, ondanks het schooladvies VMBO-leerwegondersteunend, hebben willen aanmelden. Nadat bleek dat deze school was opgegaan in het Fioretti College, heeft dochterlief toch maar voor het Haagse Gymnasium Sorghvliet gekozen.

 

The Keytone Cops Setlist Murphy's Law, Café, Hillegom, Netherlands 2015
Edit this setlist | More The Keytone Cops setlists
 

 

14 februari 2015

"50-Hits of Keytone Cops” in de Kleine Beurs.

 

Zaterdagavond 14 februari spelen de Hillegomse Keytone Cops in Café de Kleine Beurs . Ter ere van hun 35-jarig jubileum , Valentijnsdag en (ontsnapping aan) Carnaval , gaat het illustere trio een speciale “50-Hits-Feest-Set” brengen.

De Cops deelden voor het eerst het podium in 1980 . Het jaar van de Police -Hit “Don't Stand So Close To Me” , waarin Trix de Troon besteeg, Star Wars dé filmsensatie was en je nog geen Charlie kon zijn.

Anno 2015 is “Willy” tot koning gekroond (met zijn Argentijnse “Bruja Naranja”), komt Star Wars VII uit, maar is één ding onveranderd gebleven: de betere “Pop-en-Rock-die-toevallig-al bestaat” van onze drie muzikale superhelden The Keytone Cops .

Terwijl gemiddeld “Hangkous-Hillegom” zich met Darth-Vader-outfit of Prins-Pils-masker in het Carnavals-geweld stort, vindt het echte Februari-feest traditioneel plaats in Café de Kleine Beurs . In hun 17e achtereenvolgende “Beurs-Gig” zullen de Cops hun publiek bestoken met spervuur aan hits van o.a. The Police, Beatles, Queen, Stray Cats, U2, Metallica en The Presidents Of The USA .

Voor extra feestvreugde is er veel Nederpop van Golden Earring, New Adventures, Herman Brood, Doe Maar, Tröckener Kecks, Van Dik Hout, Bløf, Acda en de Munnik en The Scene afgewisseld met een “mini-Vlaams-Blok” van “de Kreuners” .

Dus…… ”May The Cops Be With You” en vier Valentijnsdag en Carnaval op de enige echte manier in Café de Kleine Beurs met “50-Hits of Keytone Cops”.

Zaterdag 14 Februari 2015 

Café de Kleine Beurs

Hoofdstraat 38a

Hillegom

Aanvang: 21:30 uur

Toegang: GRATIS

6 juni 2014

The Keytone Cops Setlist Café De Kleine Beurs, Hillegom, Netherlands 2015
Edit this setlist | More The Keytone Cops setlists
 


 

 

 

Beatle Mania Night in Cafe Murphy's Law

 

Hillegom -Op vrijdagavond 6 juni organiseert Café Murphy's Law een “Beatle Mania Night” Het is dan precies 50 jaar + 1 dag geleden dat The Beatles in het Hillegomse “Treslong” optraden (d.w.z. play-backten). Om dit te vieren gaan 2 Hillegomse bands een Live Beatles-set spelen: The Keytone Cops en The Albert Mooneys. “Hank The DJ” zal het geheel completeren tot een heuse Beatles-Top-40.

zwart

Als echte Beatle-fans kunnen de legendarische Keytone Cops niet ontbreken op een Beatle Mania Night. In hun 34-jarig bestaan hebben The Cops veel ervaring met zowel Beatles-materiaal als –fans, “het van het lijf houden en overstemmen van gillende teeners is voor ons geen enkel probleem meer” aldus “Beatle-Maniac” en Cops-gitarist Wouter. De Hillegomse “Fab 3” zijn ingehuurd voor een explosieve “Rocking Beatles Set”.

Vooraf spelen The Albert Mooneys met in de gelederen het in Hillegom wereldberoemde duo “Nick en Peur”. Deze 6-mans/vrouw(zonder baard)-band gaat The Fab 4 vertolken in een stevige unplugged-folk-setting met o.a. een banjo, mandoline en een accordeon. Aan het eind van de avond wacht voor alle nog niet flauwgevallen fans nog een speciale verrassing…

Wil je meestemmen voor de Beatles-Top-40? Mail dan je Beatles-Top-3 naar info@murphyslaw.nl. Op vrijdagavond 6 juni wordt de hieruit samengestelde Top-40 gespeeld door 2 bands en “Hank The DJ”.

Weet je veel van The Beatles of wil je er veel over leren, geef je dan op voor de speciale “Murphy’s Magical Mystery Quiz” op zondag 8 juni. Aanvang is 15.00 uur, de kosten zijn €2.50 pp en inschrijven kan via info@murphyslaw.nl .

Dus kom naar Café Murphy's Law voor een feestelijk avondje “Beatle Mania” en wees op tijd want vol is vol. Krijsende meiden met baard krijgen voorrang op de gastenlijst. Voor de presentatie wordt Herman Stok achter de deur gehouden…

Vrijdag 6 juni 2014 Café Murphy’s Law Facebook Murphy’s Law Hoofdstraat 198 - Hillegom Aanvang: 21:00 uur

Toegang: GRATIS

 

nieuw

 

The Keytone Cops

Wouter Roelofsen: Gitaar + Zang

Pieter Strobbe: Drums + Zang

Dolf Schinkel: Bas + Zang

Vrijdag 6 juni 2014

Café Murphy's Law Hoofdstraat 198 - Hillegom

Aanvang: 21:00 uur

toegang GRATIS

 

 

25 april 2014

Keytone Cops annexeren Murphy's Law op 1e Koningsnacht.

Op de allereerste Koningsnacht pakt Café Murphy's Law in Hillegom weer flink uit. Na een verpletterend “да, да, да” tijdens het Murphy’s-Referenдum, wordt de Koninginne-traditie voortgezet en zullen de publiekslievelingen The Keytone Cops het café op vrijdagavond 25 april weer muzikaal annexeren.

Naast The Beatles, The Stones, U2 en The Police zal het illustere drietal traditiegetrouw een ode brengen aan “Volk en Vaderland” met Nederpop van Doe Maar, Bløf, The Scene, Van Dik Hout, Tröckener Kecks en Herman Brood. Hillegoms burgervaderBroekhoest” heeft oog voor de Burgerbelangen: "Een avondje Keytone Cops heeft meer inhoud, dan een heel jaar gemeenteraadsvergaderingen".

Het dynamische Murphy’s-duo Rob en Bart heeft Koninklijke versterking geregeld.  In het kader van NL-DOET zal voormalig “Prins Pils” als uitsmijter de handen uit de mouwen van een authentieke ongewassen “Hans-Spekman-Trui” steken. Zijn Argentijnse “Bruja Naranja” neemt een schoteltje mee en zal bewaken dat het “watermanagement” op de toiletpotten ordelijk verloopt.

Support-act The Common Linnets heeft helaas moeten afzeggen. “Ilse bereidt zich voor op het Eurovisie songfestival en is druk met foto-shoots voor de Playboy-EU-edition”, aldus Cops-Gitarist Wouter die betreurt dat de “Tonnie de Jong van de Nedercountry” niet komt. ”Gelukkig hebben we goede vervangers gevonden in het Tribute-duo “Hotel Linnen, voegt Cops-bassist Dolf er aan toe.

Dus kom naar Café Murphy's Law voor een koninklijk avondje “Pop-en-Rock-die-toevallig-al-bestaat” en wees op tijd want vol is vol! Bezoekers met de dezelfde “coupe” als onze grote leider Willem Alexander krijgen voorrang op de gastenlijst.

Rob en Bart Present:
The Keytone Cops        

Wouter Roelofsen: Gitaar + Zang        
Pieter Strobbe: Drums + Zang            
Dolf Schinkel: Bas + Zang                  

 

Zaterdag 25 april 2014
Café Murphy’s Law
Hoofdstraat 198 - Hillegom        

Aanvang: 21:30 uur

The Keytone Cops Setlist Murphy's Law, Café, Hillegom, Netherlands 2014
Edit this setlist | More The Keytone Cops setlists
 

 

25-01-2014

Keytone Cops Olympisch in Kleine Beurs."

Hillegom - De Hillegomse band The Keytone Cops kwalificeert zich al decennia multi-disciplinair-muzikaal op Olympisch niveau. Op zaterdag 25 januari zullen The Cops het magische vuur weer laten ontbranden tijdens hun jaarlijkse optreden in Café De Kleine Beurs in Hillegom. In bedwang gehouden door een brave Haagse parkeer-agent, zal een Russische diplomaat de band persoonlijk onschendbaar komen verklaren.

Na hun spetterende kwalificatie tijdens “Golos” (de Russische “The Voice”) werd het verslagen “Pussy Riot” naar Siberië gestuurd. “Kaas-koppen-klas-bakken die gaan voor Gouda”, luidde het stereotype commentaar van de vakjury. Tijdens zijn Russische staatsbezoek betitelde “The King” dat als “een beetje dom”. “Greenpeace is ook dom en niet leuk”, pareerde Vladimir Putain, die onlangs de zwarte band “Homo-haten” cadeau kreeg.

Het illustere drie-tal denkt serieus mee te kunnen dingen naar Olympisch “ere-metal”. “Onze eigen popmuziek-die-toevallig-al-bestaat zal overwinnen, ondanks Gazprom-voetbal-Russen en match-fixende-bel-Chinezen”, aldus Cops-bassist Dolf.

Kleine-Beurs-Barman Rob Ravelli kijkt er weer naar uit: “De Cops zijn altijd spannend tot de eindstreep, ze slalommen moeiteloos van The Rolling Stones, Beatles, The Police en Queen naar Muse, Radio Head en Mumford and Sons”.

Cops-gitarist Wouter heeft zich gewapend tegen diskwalificatie: “Op advies van een voormalig Olympisch kampioen ga ik mijn gitaarwissels nu zelf in de gaten houden. Je wilt aan het eind van een nummer natuurlijk niet te horen krijgen dat je op de verkeerde gitaar gespeeld hebt”…

Dus verzeker je van succes op het hoogste podium en kom naar het “Hillegom Holland House” in Café de Kleine Beurs voor muzikale topsport van Olympische klasse.

 

 

The Keytone Cops

Wouter Roelofsen: Gitaar + Zang

Pieter Strobbe: Drums + Zang

Dolf Schinkel: Bas + Zang

Zaterdag 25 januari 2014

Café de Kleine Beurs Hoofdstraat 38a - Hillegom

Aanvang: 21:30 uur

 

30-04-2013

“Kroningsnacht” niet sober in Murphy’s Law.

 

 

Hillegom - In tegenstelling tot eerdere berichten zal de “Kroningsnacht” niet sober en mét Nationaal Geschenk gevierd worden. In Café Murphy's Law gaat de Hillegomse band The Keytone Cops op Maandag 29 april “op gepaste wijze” afscheid nemen van Beatrix en het koningspaar Willem Alexander en Maxima inhuldigen.

“Naast de Koninklijke Nederlandsche Kampioen-schappen Toiletpotgooien wilde we nog iets doen dat iedereen écht lang zal bijblijven”, aldus Nationaal-Comité-Inhuldiging-voorzitter Hans Wijers. “De Keytone Cops-Gig in Murphy’s Law is een “uitdrukkelijke wens” van het (nu nog) prinselijk paar en hét ultieme Nationaal Geschenk, een “kroonjuweel” dat helemaal past in de reeks “Groene Koets”, “Oranje Draeck” en het “Gouden Fonds”.

Speciaal voor deze gelegenheid hebben The Cops het legendarische “Koninginnelied” van de Sex Pistols ingestudeerd en staat een in Argentinië mateloos populair Spaanstalig nummer van Maná ingepland.  

Over de precieze inhoud van de avond heeft de RVD nog niets bekendgemaakt, maar er worden songs vermoed van Queen, Kiss, Blur, Radiohead, AC/DC, The Beatles en The Rollator Stones. Daarnaast zijn er speculaties over Nederpop van Doe Maar, Blof, The Scene, Tröckener Kecks, George Baker, Golden Earring en The New Adventures.

Dus... Zet uit die buis, laat je Ranja staan en kom je geld witwassen in de “Kroningsnacht” in Café Murphy’s Law voor een stevig portie “Nationaal Cadeau” van The Keytone Cops.

The Keytone Cops

Wouter Roelofsen: Gitaar + Zang 
Pieter Strobbe: Drums + Zang
Dolf Schinkel: Bas + Zang

 

Maandag 29 april 2013
Café Murphy’s Law
Hoofdstraat 198 - Hillegom

Aanvang: 21:30 uur

Blauw Bloed: Met vanavond als onderwerpen: Zweedse Koning bezoekt meubelfabriek, Problemen Spaans koningshuis nog groter na onthullingen over belastingontduiking, maar nu eerst: Aanstaand koningspaar krijgt toch Nationaal Cadeau in Hillegom.

Goedenavond en welkom bij deze speciale uitzending van Blauw Bloed. Premier Rutte is toch overstag gegaan, ondanks de sobere viering is de Hillegomse Band The Keytone Cops gevraagd het nationaal cadeau uit te pakken. De Keytone Cops-Gig in Murphy’s Law is een “uitdrukkelijke wens” van het (nu nog) prinselijk paar en hét ultieme Nationaal Geschenk..........

The Keytone Cops Setlist Murphy's Law, Café, Hillegom, Netherlands 2013
Edit this setlist | More The Keytone Cops setlists
 

 

09-02-2013

Crisis? Concertbezoekers Keytone Cops gelukkiger

   

 

Hillegom - Crisis of geen crisis, de Hillegomse band The Keytone Cops speelt zaterdag 9 februari gewoon weer in Café de Kleine Beurs. Om te vieren dat het Cult-trio voor de vijftiende (!) maal achteréén hun jaarlijkse “thuis-optreden” geven, is er eind vorig jaar zelfs een prijsvraag uitgeschreven. De winnende inzending zal dan bekend worden gemaakt en worden opgenomen worden in de “Keytone Cops Wall Of Fame”.

Bezoekers van Keytone Cops-gigs lachen de week daarna dagelijks zes keer vaker dan thuisblijvers. Dit blijkt uit onderzoek van Professor Hard van Stapel van de Katholieke Universiteit Tilburg. Het effect is bij 85% van de bezoekers zes weken daarna nog meetbaar. "De oorzaak ligt in de hun uitgekiende repertoirekeuze in combinatie met het aanstekelijk enthousiasme waarmee gespeeld wordt”, aldus de vooraanstaand sociaal psycholoog en onderzoeker. “Een concertbezoek aan de Hillegomse Rock-Titanen is een gezonde aanrader voor iedereen."

Om de crisis het hoofd te bieden, staan de Cops onder strenge begeleiding van een toonaangevende neuroloog uit Heilbronn… Volgens Cops-gitarist Wouter heeft dat z’n vruchten afgeworpen: “Vroeger stonden we nogal eens te trillen voor een optreden, maar met zijn uitgekookte medicijnen-cocktails en anti-horrorpillen heeft die dokter al onze zenuwen weg kunnen halen”.

Dit jaar hebben The Cops speciale aandacht voor muziek van rond 1980, het jaar waarin het illustere drietal voor het eerst op de bühne stond en de hoogtij dagen voor The Police, Blondie, Fischer Z, Talking Heads, Madness, Kiss, Queen en U2 en in Nederland van Doe Maar, Tröckener Kecks en The New Adventures. "In ‘80 was er ook crisis en kijk wat dat heeft opgeleverd, alleen maar goede muziek ! Dus wat mij betreft moeten The Cops het hele kabinet op sleeptouw nemen", aldus Kleine-Beurs-barman en ervaringsdeskundige Rob Ravelli.

Dus…laat Nederland sterker uit de Crisis komen en wordt gelukkig van onbeperkt houdbare Punk, Ska, New wave, Pop en (Nichten-) Rock in Café de Kleine Beurs.

Rob Ravelli presents:

The Keytone Cops

Wouter Roelofsen : Gitaar + Zang
Pieter Strobbe : Drums + Zang
Dolf Schinkel : Bas + Zang

 

 

 

30-04-2012

Café Murpy's law investeert met The Keytone Cops op Koninginnenacht

Hillegom – Terwijl Den Haag meent te moeten bezuinigen, heeft Café Murpy's Law besloten flink te gaan investeren. Het café pakt op Koninginnenacht 29 april uit met een optreden van de Levende Legendes uit de Bollenstreek: The Keytone Cops.
Het Hillegomse Trio leeft al weken afgezonderd in hun eigen “Chickenbarn”, teneinde vóór de deadline van 29 april te komen met een geloofwaardige setlist. Ondanks hardnekkig “stalken”, blijft de locale boulevardpers wanhopig in het duister tasten…

Vandaag lekte uit dat naast Nederpop gesproken is over The Beatles, Rollator Stones, Queen en The Police maar ook Kings of Leon, The Raconteurs en The White Stripes.

De onderhandelingen kwamen in een “moeilijke fase” na een voorstel om R&B te spelen. Cops-drummer Pieter wilde het overleg daarop zelfs afblazen, maar vanochtend verscheen hij weer fris “aan het hek”. “Na een nachtje erover slapen zie ik het weer helemaal zitten”, aldus de “Wildeman achter de batterij”, waarvan wordt vermoed dat hij een nummer van Britney Spears zal gaan gedogen.
Het gerucht is ook dat onderhandeld is over een Golden Earring-song. Terwijl de andere bandleden hun “Hondehok” via de achterzijde verlaten, worden alle pers-vragen door Cops-bassist Dolf al langsfietsend vakkundig weggelachen. Het zou wel passen in het “Cops-patroon”: regelmatig spelen de heren nl. muziek van Doe Maar, Bløf, Tröckener Kecks, The Scene en The New Adventures.

Murphy’s-uitbater Bart van der Poel blijft kalm onder de mediadruk: "Op Koninginnenacht zou je Nederpop, Queen en natuurlijk ook the Queens of the Stone Age kunnen verwachten, maar ook ik zal moeten afwachten…"

Dus kom op Koninginnenacht naar Café Murphy’s Law Hoofdstraat 198 - Hillegom voor “het onderhandelingsresultaat” in 4D… Aanvang: 21:30 uur

Café Murphy’s Law presenteert:

The Keytone Cops
"koninginnenacht 2012"

Wouter Roelofsen: Gitaar+Zang
Pieter Strobbe: Drums+Zang
Dolf Schinkel: Bas+Zang

Zaterdag 29 april 2012
Café "Murphy’s Law
Hoofdstraat 198 - Hillegom

 

The Keytone Cops Setlist Murphy's Law, Café, Hillegom, Netherlands 2012
Edit this setlist | More The Keytone Cops setlists

Entree : Gratis
Aanvang: 21:30 uur

 

 

Vanavond in het POWnews….Wat vindt voormalig PvdA fractielid John Leerdam van het meldpunt MuziekwaarikMOEvanword.nl ???

“Zeg Leerdammertje!!... na het omstreden “Polka meldpunt” van de Partij voor de Verveling, wil Radio 6 een zwarte lijst aanleggen voor R&B muziek. Is het niet verwerpelijk dat een uitgerekend een publiek radiostation dit doet?”
“Ja meneer van Castricum, het wegzetten van muzieksoorten is nooit goed te keuren daar weet ik veel meer van dan ik u ga vertellen….Ik ga het u nog sterker vertellen: ik trap er niet in. Het Polka-meldpunt is al erg genoeg, maar de Zwarte Lijst van Radio 6 ,daar heb ik nog nooit van gehoord, ik ga daar echt niets over zeggen. Wilt u nu even aan de kant gaan, ik moet echt verder…”

 

18 feb 2012

 

Muziek uit het radicale midden

met The Keytone Cops in Kleine Beurs

De wil om R&B af te schaffen en de voorliefde de betere Pop-en-Rock-die-toevallig-al-bestaat waren al uitgelekt. Maar de nieuwe toekomstvisie van de Hillegomse band The Keytone Cops, getiteld "Kiezen of Delen, muzikale visie vanuit het radicale midden", wordt zaterdag 18 februari officieel gepresenteerd in Café De Kleine Beurs. Toen in 1980 een nu noodlijdende middenpartij werd opgericht, stonden de Cops voor het eerst samen op de planken. Het Cult-Trio uit de Bollenstreek is echter nog wél succesvol en treed anno 2012 nog steeds op.

De plannen moeten van de Rock-Titanen weer een trio maken dat niet al te aantrekkelijk is voor grote groepen concertbezoekers. De nieuwe koers is uitgedacht door drummer en spindokter van de band: Pieter Strobbe. “Wij weten ook zonder een “mediagen â nte” flapoor met een kuif en een tuitmondje hoe je de betere Pop en Rock door die strotten moet douwen".

“ Ik zal de nieuwe visie kritisch volgen, maar we gaan zeker geen liedjes spelen van een met ons spaargeld gesubsidieerde zangeres met een IJslands varkensneusje ”, aldus dissident gitarist Wouter "Koppejan" Roelofsen . The Police en Doe Maar combineerden Reggae, Rock en Pop en de Red Hot Chili Peppers deden dat met Funk en Rock. "Queen is voor ons toch wel de exponent van het "samensmelten" en die gaan we de 18e eren", aldus Cops-bassist Dolf. De eeuwige nummer één uit de Top 2000 wordt overgeslagen, maar een Queen-single met een dubbele A-kant uit 1978 zal in zijn geheel worden gespeeld! Verder wordt het als vanouds een muzikale reis door de popmuziek over 5 decennia met aandacht voor The Beatles, The Rollator Stones, Pink Floyd, maar ook met Kings of Leon, The Raconteurs, The Brown Stripes en Muse.

Kleine Beurs barman en popkenner Rob Ravelli noemt de gepresenteerde plannen niet echt nieuw maar boekt de band altijd graag: “Het zijn muzikanten in hart en nieren. Zij zullen de muzikale roots van de Keytone Cops nooit verloochenen.”

De Cops zetten niets en niemand uit, gedogen niets, sturen geen homo's op cursus en gaan zeker niet in hun zwembroek op de foto. Met ijzersterke combinatie van tijdloze vintage rock als Muzikaal Appèl, weten de Levende Legendes vele fans generatie na generatie aan zich te binden. Dus kom voor een lesje popgeschiedenis uit het radicale midden naar Café de Kleine Beurs., Hoofdstraat 38A Hillegom, naast het voormalig postkantoor. De toegang is gratis, Aanvang: 21.30 uur

De Keytone Cops bestaan uit:

Wouter Roelofsen - Gitaar en Zang

Pieter Strobbe - Drums en Zang

Dolf Schinkel - Bas en Zang

 

The Keytone Cops Setlist Café De Kleine Beurs, Hillegom, Netherlands 2012
Edit this setlist | More The Keytone Cops setlists

 

 

 

16 oktober 2011

Keytone Cops in Café Kaatje:

Live bende in Oss !

Zondagavond 16 oktober speelt de Hillegomse band The Keytone Cops in Café Kaatje in Oss. Een nieuw hoogtepunt voor het cult-trio uit de Bollenstreek, "Twee weken geleden speelden we bijna op de drempel van Paradiso in Amsterdam en een maand later staan we in "Marijnissen-city. We vinden dat helemaal top: Oss" aldus Cops-bassist Dolf.

The Cops treden vooral op in hun eigen regio, maar maken graag een uitzondering voor het oudste café van Oss. Café Kaatje bestaat al meer dan een eeuw en is de laatste jaren vooral bekend om de vele goede bands die er live spelen. “Voor deze speciale zondagavond zochten we een band met extra tegenwicht voor The Red Hot Chili Peppers in Ahoy en dat is meer dan gelukt” aldus Café Kaatje-uitbater Jean Pierre “JP” Peeters,

The Keytone Cops gooien al meer dan 30 jaar de betere pop en rock “die-toevallig-al-bestaat” als rood vlees de bruine kroegen in. De Hillegomse helden doen dit o.a. met klassiekers van The Police, U2, Queen, Red Hot Chili Peppers en The Beatles. Daarnaast wordt ook nieuwer werk gespeeld van bijvoorbeeld Muse, Kings of Leon, The Raconteurs en The White Stripes.
"Jullie spelen wel leuk, maar schudden jullie ook Nederlandse popmuziek uit jullie Hillegomse mouw? Doe es effe NORMAAL man!" zei een "Cops-gig-bezoeker" onlangs. "Doe zelf even normaal!", antwoordde Cops-gitarist Wouter kordaat die niet van plan was als Benny Jolink te gaan zingen.

Dus kroegtijgers en bedrijfspoedels kom op zondagavond 16 oktober "effe binne" in Cafe Kaatje in Oss voor een gezonde dosis heerlijke Bollenstreek-rock.

Jean Pierre “JP” Peeters presents:
The Keytone Cops
Pieter Strobbe - Drums en zang
Wouter Roelofsen - Gitaar en Zang
Dolf Schinkel - Basgitaar en zang
Special guest: Tom Jones

Zondagavond 16 oktober 2011
Café Kaatje
Oostwal 196 - Oss
Aanvang : 19.00 uur
Entree : gratis

 

The Keytone Cops Setlist Café Kaatje, Oss, Netherlands 2011
Edit this setlist | More The Keytone Cops setlists

En dan gaan we nog even over naar Beursplein 5, André Meinema kom er maar in.
Ja Jan, het miljoenennota-gekrakeel in de tweede kamer heeft niet veel gedaan voor de aandelen helaas. Nadat het aandeel Marco Borsato weer langzaam steeg richting het wit licht, bleek deze droom bedrog en staat het weer in de min net als de hele beurs overigens. Guus Meeuwis gaat (kedeng kedeng) omlaag en zelfs voor het aandeel de Dijk mag het licht uit.
Is er dan geen lichtpuntje?
Nou Jan.... het aandeel Keytone Cops lijkt mee te liften op het succes van het fonds Nederlandse speelfilms en staat na de première van De Bende van Oss dik in de plus......

 

 

16 januari 2011

Keytone Cops lekken uit in Kleine Beurs 

Hillegom - Via Wikitoneleaks.org is de nieuwe CD van de Hillegomse band The Keytone Cops uitgelekt. Het legendarische trio had de verschijning geheim willen houden tot aan hun CD-Presentatie op zaterdagavond 12 februari 2011 in café De Kleine Beurs in Hillegom. Door toedoen van de Limburgse klokkenluider Julian Asperge en "meesterhacker" Rop Ravelli zijn de nummers voortijdig naar buiten gekomen.

Op de nieuwe site Wikitoneleaks.org is de gehele nieuwe CD te downloaden. Volgens de gepubliceerde cables is de CD beduidend anders dan het eerste album "Have No What's" dat in 1993 uit kwam en alleen origineel werk bevatte. Het nieuwe album is het resultaat van 16 jaar muzikaal archeologisch graafwerk in de zowel klassieke- als hedendaagse betere pop en rock en bevat 12 songs. Werk dat o.a. eerder uitgevoerd werd door The Beatles, Queen, Pink Floyd en The Police maar ook veel recent werk van The Killers, Muse en Kings of Leon.

Tijdens hun optreden op zaterdag 12 februari brengen de Cops alle gelekte nummers en nog veel meer ten gehore. De verhoging van de BTW van 6% naar 19% voor uitvoerend musici is voor The Keytone Cops geen overweging geweest het optreden buiten de media te houden: "Een optreden van ons is altijd gratis, dus maakt het BTW percentage geen fluit uit. Op deze manier pakken we "Den Haag" mooi terug!" aldus Cops-bassist Dolf Schinkel.

Door het uitlekken zal de CD niet meer afgestuurd worden naar de fabriek. “Iedereen heeft hem al gedownload.”Wel zo makkelijk eigenlijk”, aldus gitarist Wouter Roelofsen. Hoeven wij ook geen belasting over de inkomsten te betalen. Pakken we Den Haag nog een keer terug.

Wil jij Den Haag ook eens terugpakken? Kom dan zaterdag 12 februari om 21.30 uur naar Café de Kleine Beurs - Hoofdstraat 38 a Hillegom (naast het voormalig postkantoor) en betaal geen BTW.

De toegang is gratis (inclusief BTW); aanvang: 21.30 uur

De Keytone Cops bestaan uit:
Wouter Roelofsen - Gitaar en Zang
Pieter Strobbe - Drums en Zang
Dolf Schinkel - Bas en Zang

 

PS De geruchten gaan dat "nieuwtjesjager" Giel Beelen de Cops-CD nog niet op het spoor is. De Radio 3 DJ en TV sidekick die vorig jaar zijn rijbewijs kwijtraakte, omdat hij met teveel cola op achter het stuur zat, mist derhalve deze hele vette primeur.

……..En Giel wat heb je deze keer voor een unieke primeur?
……Nauw..eh Matthijs ik heb een hele vette van BLØF samen met Giovanka: "Alles is heel Vet", speciaal voor mij opgenomen……

Oh Giel heb je niet de nieuwe CD van de Keytone Cops?
…..Nee daar is bijna niet aan te komen, ik heb gezocht, die is niet te vinden op het hele internet…

 

The Keytone Cops Setlist Café De Kleine Beurs, Hillegom, Netherlands 2011
Edit this setlist | More The Keytone Cops setlists

 

29 april 2011

 

Keytone Cops op "Koninginnenacht-missie" in Murphy's Law

 

Hllegom - Een mislukte reddingactie met een helikopter, een stamelende minister en alleen de Koningin die met persoonlijk ingrijpen de situatie nog kan redden. Het is de openingsscène van "On Her Majesty's Music Service" een musical gebaseerd op een verloren gewaand script van royalty-watcher Ian Vlemminx.

Op Koninginnenacht (vrijdagavond 29 april) speelt de Hillegomse band The Keytone Cops deze spannende musical in Café Murphy's Law.

Na het uitlekken van hun nieuwe CD via de site www.wikitoneleaks.org, stort het legendarische cult-trio zich op hun volgende project... Het stuk speelt zich af in de jaren 80. Op de vooravond van de nationale feestdag speelt een band in een kroeg vol met in ‘t oranje uitgedost publiek. Klokslag 12 uur klinkt plots het volkslied en blijkt de band te bestaan uit geheim agenten met een muzikale missie “voor volk en vaderland". Een musical in 2 delen met muziek van onder meer Herman Brood, Henny Vrienten, George Baker, Thé Lau, Rick de Leeuw en Pascal Jakobsen.

The Keytone Cops zijn bekend geworden met het plaatsen van de betere-pop-en-rock in hun historische context. Het teruggrijpen op met name Nederpop uit de jaren 80 is niet zo verwonderlijk, de Hillegomse Helden zijn zelf al meer dan 30 jaar actief. Daarnaast spelen The Cops materiaal van o.a.The Police, Queen en U2 maar ook nieuwer werk van bijvoorbeeld the Kings of Leon, The Raconteurs en The White Stripes.

Zelf reageert de band nuchter op het theaterexperiment. "Het idee was om gewoon leuk muziek te maken in Murphy's en vanaf 12 uur wat Nederpop te gaan spelen", aldus Cops-bassist Dolf. Groot was de verbazing toen bleek dat “musicalkenners” Albert Verlinde en Joop van der Ende dit unieke script over het hoofd hadden gezien. “Ik lees mijn mail ook nooit op zondagmiddag, dus da's logisch…”, aldus gitarist Wouter.

Café Murphy's Law presenteert:

 

The Keytone Cops

“On Her Majesty's Music Service”

 

Wouter Roelofsen: Gitaar+Zang

Pieter Strobbe: Drums+Zang

Dolf Schinkel: Bas+Zang

 

Vrijdag 29 april 2011

Café "Murphy's Law"

Hoofdstraat 198 - Hillegom

 

Entree : Gratis (incl. BTW)

Aanvang: 21:30 uur www.keytonecops.nl

 

 

 


 

The Keytone Cops Setlist Murphy's Law, Café, Hillegom, Netherlands 2011
Edit this setlist | More The Keytone Cops setlists

 

"Albert, jij hebt nieuws over dat nieuwe theaterstuk van The Keytone Cops…"

 

“Ja, het leuke is dat het is gebaseerd op een manuscript van Ian Vlemmix en het heeft natuurlijk een James Bond-achtig begin, je kent dat wel. Maar omdat het op z'n Hollands gaat, mislukt de bevrijdingsactie met de helikopter volledig. De bemanning wordt overmeesterd, de helikopter in beslag genomen en de geheim agent gewoon met een lijnvlucht naar huis. Hilarisch natuurlijk....”

“…Het is opgezet als participerend theater. Mensen in de zaal moeten zich uitdossen met oranje t-shirts en zo. Iemand die toevallig binnen zou lopen zou dan denken: Gôh, gezellig hier, leuke mensen, lekker biertje drinken en dansen. Maar om 12 uur gebeurt er echt iets spectaculairs. Ik kan natuurlijk niets verklappen, maar ik ben bij repetities geweest, je weet dat ik nogal wat gewend ben, maar ik ben echt onder de indruk geraakt....”

 

"En de uitvoerenden?...."

 

“The Keytone Cops, ja leuke jongens, echte professionals. Normaal spelen ze muziek van Fleetwood Mac, The Beatles en The Beasty Boys maar voor dit stuk hebben ze zich zo goed ingeleefd in hun rol. Het is echt een aanrader”.

23 januari 2010

 

“Keytone-Cops-Mania” in Kleine Beurs

Zaterdag 13 februari spelen The Keytone Cops in weer Café de Kleine Beurs in Hillegom. Dertig jaar nadat Beatle John Lennon werd vermoord en The Cops werden opgericht, zal het illustere drie-tal een eerbetoon brengen aan de legendarische Liverpoolse band die 46 jaar geleden in Hillegom optrad. Geïnspireerd na een bezoek van “Sir Paul”, zal een heuse Beatles-set worden afgewerkt.

Na 3 decennia vakkundig afhouden, zijn de The Cops gezwicht voor een onderzoek naar de besluitvorming rond Beatles-nummers in hun repertoire. De “Commissie Ravelli” concludeerde in haar vernietigende rapport dat nummers als "Back in the USSR" en "Get Back" toevallig het Cops-ouvre zijn ingerold tijdens een jam-sessie van hooguit drie kwartier. Voor "Live And Let Die" ontbrak elke juridische basis. Cops-drummer Pieter Strobbe die in het buitenland verbleef, gaf geen leiding aan het proces en lichtte de fans niet- of onvolledig in. “Sgt. Pieter Pepper" reageert namens de band: "Met de kennis van nu zouden we wellicht minder “Fab-Four” hebben gespeeld, met de kennis van toen staan we er nog volledig achter".

In het kader van hun “30th-Anniversary-Tour” brengen de Rock-veteranen weer hun niet-te-versmaden combinatie van pop en rock uit de afgelopen vijf decennia. Naast The Beatles zullen ook U2, Queen en The Police niet overgeslagen worden. Verder zullen The Cops de afgelopen 10 jaar nog even muzikaal samenvatten met Kings Of Leon, White Lies en Snow Patrol. Met The Scene, Doe Maar en Tröckener Kecks wordt ook de betere “VOC-mentaliteit” niet geschuwd.

The fans hebben aangedrongen op een concert waarbij volledige openheid van zaken wordt gegeven. “The Fab-Three” gaan daaraan gehoor zake geven in een “plenaire sessie” van drie termijnen waarin “alle onduidelijkheid” zal worden weggenomen. Dus kom genieten van "Keytone-Cops-Mania". Voor de presentatie wordt Herman Stok achter de deur gehouden.

“De Commissie Ravelli” presenteert:

The Keytone Cops

Zaterdag 13 februari 2010

Café "De Kleine Beurs"
Hoofdstraat 38a - Hillegom

Entree : Gratis
Aanvang: 21:30 uur

 

26 oktober 2009

Intocht The Keytone Cops in Haven Hillegom

Hillegom – Zaterdag 14 november 2009 meren The Keytone Cops weer af in Café de Haven in Hillegom. Het is niet de eerste keer dat dit illustere drie-tal op deze historische plaats muzikaal van wal steekt. Het rock trio beleefde hier in 1982 hun Hillegomse debuut. Cops-drummer Pieter die zijn jeugd door bracht aan de Hillegomse haven, haalt herinneringen op: "Vóór het café stond vroeger bankje waarop je naar de stront-vletten uit Wognum kon kijken, maar dat is laatst omgevallen...”

In tegenstelling tot een bedrogen Nederlandse zanger van Italiaanse afkomst, hebben The Cops wél geld overgehouden aan hun glansrijke carrière. Echter met muziek maken hebben de "Rock-Iconen uit de Bollenstreek" helaas bitter weinig verdiend. "Ondanks het feit dat het spelen van de "betere-pop-en-rock-die-toevallig-al-bestaat" tot de zware beroepen gerekend mag worden, denken wij nog lang aan stoppen": aldus bassist Dolf. Het valt nog mee volgens gitarist Wouter (Gonzo) Roelofsen: “In Spanje is onlangs de AOW leeftijd voor één inwoner opgetrokken naar 367 jaar, maar die hoeft alleen maar op zijn verjaardag te werken”.

Na de intocht van de goedheiligman op de kade op 14 november wordt Café de Haven omgebouwd tot een ware rock-tempel. Op deze muzikale pakjesavond kunnen o.a. nummers verwacht worden van nieuwe bands als Snow Patrol, Kings of Leon, White Lies en The Killers. Maar natuurlijk zullen o.a. ook "gewoon" The Beatles, The Police, Queen(s) Of The Stoneage, Oasis, Pink Floyd(!), ABBA, Britney Spears en (een nieuw nummer van) U2 te horen zijn.

Bijzonder detail is dat Café De Haven beschikt over een speciale “Sky Box”, gevuld met gokkasten en een fraai “backstage zicht” op het podium, gesponsord door voormalig sigarenzaak “Meer en Dorp”. "....en het niet-rokend-publiek kan The Keytone Cops extra goed zien vanaf de biljart-tafels in de zaal": aldus De-Haven-eigenaressen Gera en Kerensa.

 

Dus trossen los en kom op 14 november 2009 naar café de Haven, Haven 20 in Hillegom.

 

Aanvang 21 uur, de toegang is gratis.

De Keytone Cops bestaat uit:

Wouter Roelofsen - Gitaar en Zang

Pieter Strobbe - Drums en Zang

Dolf Schinkel - Bas en Zang

28 feb 2009

Kleine Beurs bestrijdt crisis met Keytone Cops


Hillegom - Zaterdag 28 februari 2009 spelen de The Keytone Cops weer in Café de Kleine Beurs. Het optreden zal geheel in het teken staan van het afwenden van de wereldwijd dreigende muziek-crisis.

The Cops staan al sinds 1980 samen op de beursvloer en hebben vele muzikale crises overleefd. In tijden waarin Flowerpower, Glamrock, Emmenthaler Hardcore en Lenny Kuhr-House hoogtij vierden, volgden de "rock-dinosaurussen" een eigen koers. Aanvankelijk met de door hen zelf uitgevonden “Slapstick Pop”, later met hun onovertroffen combinatie van eerlijke pop en rock "die toevallig al bestaat".

Het Hillegomse cult-trio zal in de Kleine Beurs "onorthodoxe maatregelen" niet schuwen. Alhoewel "business as usual" het beste devies is tegen de dreigende muzikale recessie, heeft Cops-gitarist Wouter duidelijk gemaakt dat niets wordt uitgesloten en alle opties zullen worden bekeken. “Inclusief het muzikaal onwaarschijnlijke”...

Kleine Beurs-barman Rob Ravelli heeft de Keytone Cops geen belemmeringen opgelegd, maar wees erop dat "morrelen" aan de betere “Pop en Rock” onbespreekbaar is.” Ik ken de Cops al jaren en ik zie geen reden tot paniek. Elk jaar weer in februari verzilver ik mijn "Keytone-Cops-optie". Een top-bonus die ik elke kleine muziekliefhebber kan aanraden".

De mannen van de Keytone Cops weten wat nodig is in deze zware tijden. Naast o.a. Queen, The Police, The Beatles, U2, XTC, Red Hot Chili Peppers, Rage Against The Machine, Blink182, Greenday, AC/DC en Extreme, wordt ook ingezet op de hedendaagse pop van The Killers, Snow Patrol en Britney Spears.

Café de Kleine Beurs heeft een Biergarantie bij de Centrale Brouwerij afgedwongen, waardoor de dekkingsgraad stijgt en alle call-opties beloond worden met een goudgele rakker. De stemming op de Beursvloer zal als altijd positief zijn...

Rob Ravelli presents:

The Keytone Cops

Zaterdag 28 februari 2009

Beurscafé "De Kleine Beurs"
Hoofdstraat 38 a - Hillegom

Entree : Gratis
Aanvang: 21:00 uur


19 april 2008

Hillegom – Het is 2008. Nederland lijdt aan totale vervlakking. Holland's got  Talent, Filmpjes van een "Mozart-look-alike", een 35 jaar oude "kluif-film", "Boer zoekt Hoer" en een pre-VUT-er die zijn oude club gaat redden  vullen de buis. De partij “Trots op Vlakland” heeft het land bezet. Nederland is zo plat als de flat-screens waarmee de vervlakking wordt verspreid.

Heel Nederland?.... Nee, één nederzetting blijft hardnekkig weerstand bieden. Hillegom, het dorp van “The Keytone Cops”. Op zaterdag 19 april zal dit onverschrokken Hillegomse Cult-trio voor het 10e jaar achtereen gaan strijden tegen de  "Partij Voor de Vervlakking". Strijdtoneel is hun thuisbasis Café de Kleine Beurs. Geen Idols, geen R&B maar recht door zee “geleende” popmuziek. Even voorstellen ?

Contramix - Bassist en naar eigen zeggen de beste zanger van het dorp, zijn mede bandleden denken daar heel anders over. Met zijn  ronkende basnoten is hij onmiddellijk bereid om popmuziek tot een nieuw avontuur te verheffen.

Tambourix - De motor van The Cops, de Mercedes onder de drummers. Koelbloedig en stoïcijns slaat hij  de vierkwartsmaten. Immer bereid  de 2e stem te zingen of ons ongewild van gratis advies te voorzien.

Hendrix -  Held van  The Keytone Cops. Met zijn krachtige vocalen en zijn snerpende gitaar is geen rock hem te zwaar geen songtekst hem te machtig. Aan de vierkwartsmaat van “Tambourix” dankt hij zijn enorme kracht.

Biervornix - Waard van het dorpscafé de Kleine Beurs. Met zijn tap vult hij glazen met goudkleurige toverdrank die  The Keytone Cops onoverwinnelijk maken. Maar hij kan nog veel meer brouwsels uitschenken.

Met een nimmer aflatend enthousiasme recyclen de Hillegomse helden van The Cops de betere pop en rock van de afgelopen 5 decennia: The Beatles, Queen, U2, Green Day, The Police, The Scene, Doe Maar,  Kaiser Chiefs, The Killers, RHCP, QOTSA, RATM, Britney Spears (!) e.v.a.

Vervlakking in Nederland?...  " Nee! Er zit een knop op je TV, die helpt je zo uit de puree, Druk 'em in en ga maar mee de bloemen buiten zetten ...."

Rob "Biervornix" Ravelli presents:
The Keytone Cops

Zaterdag 19 april 2008

Dorps café "De  Kleine Beurs"

Hoofdstraat 38 a - Hillegom

Entree   : Gratis

Aanvang:  20.30 uur

 

De  Toverdrank verkoop begint zaterdag 19 april om 21.30 uur  in Dorpscafé "De Kleine Beurs" en “tevens, wel en ook” via www.keytonecops.nl en uiteraard de bekende "onder de toonbank" voorverkoop- adressen.

 

Dolf  "Contramix" Schinkel : Bas + Zang


Pieter  "tambourix" Strobbe : Drums + Zang

Wouter "Hendrix" Roelofsen : Gitaar + Zang

Let op: max . zes  toverdrankjes per persoon transactie.

25 -8- 2007

Keytone Cops vervroegd terug van Zomerreces .

Hillegom –  Terwijl de politiek Den Haag nog op de camping zit, gaan de oude rotten van The Keytone Cops hun zomerreces voortijdig afbreken. Op zaterdag 25 augustus zal het onvermoeibare drie-tal  de Zwaanhoekse Feestweek afsluiten in Dorphuis “de Oase” met hun onovertroffen combinatie van eerlijke pop & rock die toevallig al bestaat.

Gewoonlijk doet het Hillegomse Cult-trio aan vakantiespreiding . Dit jaar dreigde met deze traditie gebroken te worden toen gitarist Wouter en drummer Pieter vrijwel tegelijk afreisden. Flexibel als altijd stelde bassist Dolf zijn tripje uit: "We zitten het hele jaar al op elkaars lip..."

De onverwacht vroege " Cops-gig " kwam  echter  in gevaar toen het " basmonster " niet tijdig terug  was voor de start van de repetities. Na lange tijd onvindbaar te zijn geweest, werd hij eindelijk opgespoord " ergens " in de  Mexico . "Tja... ik had daar geen post, fax en internet en m'n GSM had ook al geen ontvangst, dus... . " aldus een opvallend fitte Dolf .  

The Cops blijven met hun covers trouw aan d e originelen.  Z anger/gitarist Wouter : " Sting en Queen  hebben zelf al naar de beste partijen voor hun nummers gezocht. We hebben wel eens een hele avond besteed aan een eigen versie van " Message in a Bottle ". Veel verder dan  de titel " Massage up your Bottom " zijn we nooit gekomen...".

In een "Oase" van ij zersterke tijdloze vintage  (neder-) pop en roc k leven de  rockveteranen  zich keer op keer maximaal uit. De "Cocktail" van o.a. The Beasty Boys, Di-rect, Green Day, The Scene, Doe Maar, Blink182,  The Kaiser Chiefs, (Queen)s Of The Stone age, The White Stripes, Blue Cheer/RUSH, U2, The Police, The Red Hot Chili Peppers en The Beatles  is The Cops eigenlijk op het lijf geschreven . ..

 

 

 

10-2-2007

Keytone Cops testen voorgevel Kleine Beurs nog één maal.

Hillegom – Op zaterdag 10 februari komt de Hillegomse band The Keytone Cops weer naar Café de Kleine Beurs. Hun jaarlijkse "thuiswedstrijd" is deze keer bijzonder, want nu al staat vast dat de Kleine Beurs-gevel onmiddellijk na het optreden vervangen zal moeten worden.

Na 8 jaar achtereen bloot gestaan te hebben aan de kwaliteits-geluidsmuur van The Cops, moet "De Gevel" nu eindelijk wijken. Bouwkundige berekeningen heb-ben aangetoond dat een 9e Keytone Cops-optreden nog net haalbaar is, maar dat daarna de rek eruit is.

Op een geheime locatie in Beetsterzwaag heeft het legendarische drie-tal zich onder leiding van de aan-nemer drie dagen teruggetrokken om een aangepast programma op te stellen. Geen gemakkelijke opgave want na de Beatles in Treslong, is ook dat historische gebouw meer dan 40 jaar blijven staan. Alleen maar "Fab-four"-songs zou in dit geval dus niet afdoen-de zijn.

Om het het slopersgilde wat gemakkelijker te maken zullen de rockveteranen de voegen gaan losweken met o.a. Queen, U2, Eddie Cochran/Blue Cheer/Rush, Green Day, ZZ Top, The Police (!), The Kaiser Chiefs, The Beasty Boys en de Brown Stripes....

Kleine Beurs-barman Rob Ravelli zegt hierover: “Onze gevel is er erger aan toe dan die van Conny van Beukhoven. Zij weet als geen ander dat als je voorgevel éénmaal gaat hangen, botoxen niet meer helpt. Dus gaat de beuk erin".

Het ondanks-hun-leeftijd-nog-steeds-niet-onaantrek-kelijke-trio gaat alweer zo'n 4 jaar langer mee dan de The Police uitelkaar is. Erfelijk belast met een aangeboren X-factor en een Voice Particolare hebben de Cops zich gespecialiseerd in het pronken met Andermans Veren. Via Extreme Make-overs transformeren de oude rotten vijf decennia "pop en rock die toevallig al bestaat" tot Next Topmodels.

Zoals vanouds plegen de heren dit te doen in een geoliede show met niet aflatend enthousiasme. Bassist Dolf hierover: "Ja, wij worden wel eens beschuldigd van energieverspilling, maar dat de aarde daardoor opwarmt wil er bij mij niet in". "Als ik de TV aanzet zie ik alleen nog maar Sterren Stansen door het IJs dus het zal allemaal wel meevallen.....", aldus Gitarist Wouter.

Voor de liefhebber van Hillegomse Idolen is het op-treden van The Keyone Cops een absolute aanrader.

Rob Ravelli presents:
The Keytone Cops
Zaterdag 10 februari 2007

Café de Kleine Beurs

Hoofdstraat 38a - Hillegom

Entree: Gratis (Helm verplicht)

Aanvang: 21.30 uur

 

3 februari 2006

Geen keus met The Keytone Cops in de Kleine Beurs.


Hillegom – In een tijd van verplicht kiezen, laten The Keytone Cops geen keus. Op zaterdag 18 februari 2006 komen de oude rotten alweer voor het achtste jaar achtereen naar Café de Kleine Beurs in Hillegom voor een hele avond gratis live-muziek! De Hillegomse rockveteranen gaan deze keer de strijd aan met het keuze-terrorisme: “Iedereen moet tegenwoordig kiezen voor alles dat voorheen vanzelfsprekend was”. Cops-bassist Dolf Schinkel doelt daarmee op lastige actuele vraagstukken als: spaarloop of levensloon, eigen pakket of basisrisico, voornemen of besluit, eerder stoppen of langer doorleven, groene stroom of rode hete pepers. “Bij de Cops krijg je geen keus. We spelen alleen de betere pop-en rock die toevallig al bestaat, geen discussie mogelijk” aldus gitarist Wouter Roelofsen.

 

Na een druk- en bewogen 2005 waarin het Hillegomse drietal hun succesvolle “25th Anniversary Tour” afwerkte, richten de The Cops zich onvermoeibaar op 2006 met vernieuwd repertoire. Als vanouds voeren de ondanks-hun-leeftijd-niet-onaantrekkelijke-heren hun bezoekers langs mijlpalen in de klassieke popmuziek. Daarnaast wordt echter ook weer recenter werk gespeeld. Ervaar de Kaiser Chiefs, Audioslave, Greenday en The Brown Stripes afgewisseld met Queen, U2, The Beatles, The Police en Fleedwood Mac. Voor veel Hillegommers is dit sinds een dag of twee een onweerstaanbare combinatie waar reikhalzend naar wordt uitgezien.

“Groot voordeel is dat we vooraf hebben bepaald wat we gaan spelen” zegt drummer Pieter Strobbe. “Het publiek hoeft dus niet meer te kiezen en voor vergeten nummers hoeft geen avondvullende polis te worden afgesloten”. De Keytone Cops zorgen voor een uitstekende leven-sloopregeling en ondanks het ontbreken van vrije marktwerking is de toegang gratis.

Kleine Beurs barkeeper Rob Ravelli voegt er aan toe: “Ook ik had dit jaar weer geen keuze. De Cops horen hier bij de maand februari als het kwartje bij Kok….ze spelen hier al jaren en het valt eigenlijk elk jaar weer niet tegen…”

Liefhebbers van de betere popmuziek hoeven niet te kiezen, ze zijn welkom op 18 februari in Café de Kleine Beurs, Hoofdstraat 38a in Hillegom (naast het postkantoor). Aanvang 22.00 uur.

The Keytone Cops zijn:Dolf Schinkel : Bas en Zang
Wouter Roelofsen : Gitaar en Zang
Pieter Strobbe : Drums en Zang


 

Zondag 3 juli 2005

Keytone Cops op Kaags Muziekfestival

Dat de fans The Keytone Cops nog niet vergeten zijn, bleek wel uit de snelheid waarmee de concerten in Hillegom en Marken uitverkochten.

Heb je achter het net gevist? Dan hebben we goed nieuws. De drie Hillegomse rockveteranen kruipen voor hun gespreide zomerreces nòg een keer uit de oefenruimte. Op zondag 3 juli staan de levende legendes op het terras van Kaagzicht in het kader van het Kaags Muziekfestival.

Ook tijdens dit unieke concert dat deel uit maakt van hun succesvolle "25th Anniversary Tour", kun je weer alle Keytone-Cops-klassiekers uit volle borst meezingen!

De drie "ondanks-hun-leeftijd-niet-onaantrekkelijke-heren" zullen weer een groot aantal songs uit de kast trekken "die toevallig al bestaan" zoals bijvoorbeeld van Fleetwood Mac, Green Day, Big Country, The Red Hot Chili Peppers, Queen, s of the Stone Age, The Police, The Beatles, U2, Di-rect, Blink182 en vele anderen.

The Cops hebben niet de intentie al hun onnavolgbare helden te imiteren, maar zullen hun eigen interpretatie geven aan krakers als Vertigo en Go You Own Way. Wederom zonder twijfel een magisch optreden waar reikhalzend naar wordt uitgekeken.

 

Martien Lelieveld presents:
The Keytone Cops
Wouter Roelofsen : Gitaar + Zang
Dolf Schinkel : Bas + Zang
Pieter Strobbe: Drums + Zang

Zondag 3 juli 2005

Restaurant "Kaagzicht"
Huigsloterdijk 390 - Buitenkaag
(tegenover de pont)

Tijd: van 14.00 tot 18.00 uur


Keytone Cops maken langverwachte comeback in Marken

Eindelijk gaat een lang gekoesterde wens van vele fans in vervulling. Wie had nou ooit durven hopen dat de leden van de legendarische Hillegomse “supergroep” The Keytone Cops nóg een keer dit jaar samen het podium zouden delen (en dat nog wel buiten hun wijk…)?

Cops-bassist Dolf Schinkel en drummer Pieter Strobbe gaan de uitdaging aan en keren samen met zanger/gitarist Wouter Roelofsen (ex-Gonzo and the Kenau’s en Swiss Miss) terug naar de “concertzaal”.

Na de succesvolle start van hun “25th Anniversary Tour” in Café De Kleine Beurs in Hillegom, zullen de “ondanks-hun-leeftijd-niet-onaantrekkelijke-heren” nu Café “De Visscher” in Marken binnenvallen. Zoals vanouds kunnen ook hier weer alle Keytone Cops klassiekers uit volle borst mee worden gezongen!

Daarnaast zullen de drie Hillegomse rockveteranen weer een groot aantal songs uit de kast trekken “die toevallig al bestaan” van de Red Hot Chili Peppers, Queen, s of the Stone Age, The Police, The Beatles, U2, Di-rect, Blink182 en vele anderen.

The Cops hebben niet de intentie al hun onnavolgbare helden te imiteren, maar zullen hun eigen interpretatie geven aan krakers als Message in a Bottle en I want To Break Free. Zonder twijfel een magisch optreden waar reikhalzend naar wordt uitgekeken.

Pieter Zeeman presents:
The Keytone Cops

Zaterdag 16 april 2005

Café Restaurant “De Visscher”

Havenbuurt 22 - Marken


Entree: E 3,-
Aanvang: 21.30 uur

Let op: maximaal zes consumpties per persoon per transactie……

Kaartverkoop begint zaterdag 16 april om 21.00 uur aan de deur van Café “De Visscher”, en “tevens, wel en ook” via www.keytonecops.com en uiteraard de bekende "onder de toonbank" voorverkoop- adressen. 


 

21 feb 2005

 

Schlüssel Polizisten Anfang "25. Jahrestag Tour" in der kleinen Bewilligung


Das berühmte Trio das Schlüssel Polizisten bestehen dieses Jahr 25 Jahre. Grund, damit Fruchtsirup Ravelli van Café kleine Bewilligung Jahrestag Tour "die Gruppe für den Anfang von ihrem" die 25. einlädt. Am Samstag Februar 26 ist sie bis zu diesem Punkt, die drei, die Hillegomse beträchtlich gekommen zur Mitte der kleinen gesetzten Bewilligung der Kugelregion auf ihren Kopf rock Veteranen.

Die COPs im Verlauf der Jahre, mit Namen als "Gonzo und zuerst gekleidete viele Podiums haben bereits der Kenaus", "Schweizerverlust" und wie von 1991 als "das Schlüssel Polizisten" gesehen. Es ist jetzt bereits für das 7. Jahr hinterein, daß der illustere Dreier das älteste café von Hillegom besucht (neben dem Postbüro). "bewilligen Sie" und kann mit dem als "Haus oder das Schlüssel Polizisten" mit Recht betrachtet werden. Anno 2005 kann Spindel-Repertoire mit Recht genannt werden mehrere. Einerseits unkomplizierte Stein Liedern ", die stark versehentlich bereits" bestehen und auf verlässlichen sechziger Jahren sich lehnen -.70 -.80 -.90 Ton. Andererseits Liede von 21e-eeuw, das das COPs mit dem in ihre historische Perspektive einsetzt. Neben Königin haben die Polizei, U2, Jimmy Hendrix und das Beatles das COPs auch hinsichtlich ist der Arbeit von unter anderem Shine 182, direkt, Königinnen, oder das Steinzeitalter, speichert heiße Chile PEP-Presse und die Braun-Streifen. Das Trio hält sich nicht jedoch Nachspielgruppe. Baß-Spieler Dolf schinkel sagen über das: "wir geben nicht zum Beispiel soMahr unser Urteil hinsichtlich ist der Musik ab, weil für Sie das weist Sie für Ihr eigenes best will in einer Zelle im Lager Zeist auf Kosten von dem holländischen Steuerzahler sitzen".

Aber wenig Verbindung hält die 25 Jahre mit einander von, aber das Schlüssel Polizisten denken nicht noch sich zu sehnen, um von dieser wichtigen allgemeinen Funktion zurückzutreten. Es gibt noch (zu) viel Musik, die gespielt werden muß und jede Tätigkeit ist eine Partei für das Trio. Weit von uitgeLubberd folglich. Extravorteil ist dadurch, daß der Trotz-ihrer-Alter-nicht-uninteressanten-Herren 3 ihre Hände wohl zu Hause halten kann.... Daß ein und anderes dennoch in der Kälte klären, nicht sitzen wird frei jedoch von der Tatsache daß geht die Lords heutzutage nur noch aber im deutschen elektronischen In Verbindung stehen mittels der E-mails und Sms-JES. Aber entsprechend dem COPs hat diese Sprache meistens in der vorhergehenden Periode, kurz gesagt am wirkungsvollsten ausgesehen: a muß für jeder
Lievhabber von Werkzeughaltermusik und legendäre Musiker sind willkommen am Februar 26
café in der kleinen Bewilligung, Hauptstraße 38a in Hillegom (neben dem Postbüro). Anfang 21.30.

Die Schlüssel Polizisten Samstag Februar 26 2005
café kleine Bewilligung (neben dem Postbüro)
Hauptstraße 38 a - Hillegom

Eintragung: Für freies - Anfang: 21.30
Besetzung:
Dolf Schinkel: Baß + Lied
Wouter Roelofsen: Strahl Ohr + Lied
Pieter Strobbe: Trommeln + Lied
weitere Entdeckunginformationen des Lieds sind auf www.keytonecops.com


 

Keytone Cops starten “25th Anniversary Tour” in Kleine Beurs

 

Hillegom - Het roemruchte trio The Keytone Cops bestaat dit jaar 25 jaar. Reden voor Rob Ravelli van Café de Kleine Beurs om de groep uit te nodigen voor de start van hun “The 25th Anniversary Tour”. Op zaterdag 26 februari is het zover, de drie Hillegomse rockveteranen komen naar het centrum van de Bollenstreek om de Kleine Beurs flink op hun kop te zetten.

The Cops hebben in de loop der jaren al veel podia gezien, aanvankelijk getooid met illustere namen als “Gonzo and the Kenau’s”, “Swiss Miss” en vanaf 1991 als “The Keytone Cops”. Voor het 7-de jaar achtereen bezoekt het drie-tal het oudste café van Hillegom (naast het postkantoor). “De Beurs” mag daarmee terecht worden beschouwd als “Home of The Keytone Cops”.

Anno 2005 mag het Cops-repertiore op zijn minst divers worden genoemd. Enerzijds ongecompliceerde rocksongs "die toevallig al bestaan" en sterk leunen op het vertrouwde jaren 60-, 70-, 80-, 90 geluid. Aan de andere kant songs uit de 21e-eeuw, die de Cops daarmee in hun historisch perspectief zetten. Naast Queen, The Police, U2, Jimmy Hendrix en The Beatles brengen The Cops nu ook werk van onder andere Blink 182, Di-rect, Queens of the Stone Age, The Red Hot Chili Peppers en The Brown Stripes. Het trio beschouwt zichzelf echter niet als coverband. Bassist Dolf schinkel zegt daarover: “We geven echter niet zomaar onze mening, want voor je het weet zit je voor je eigen bestwil in een cel in kamp Zeist op kosten van de Nederlandse belastingbetaler”.

Maar weinig bands houden het 25 jaar met elkaar uit, maar de Keytone Cops denken nog lang niet aan terugtreden uit deze belangrijke publieke functie. Er is nog (te) veel muziek die gespeeld moet worden en elk optreden is een feestje voor het trio. "De Cops zijn verre van uitgeLubberd dus " aldus drummer Pieter Strobbe die er aan toevoegt dat de 3 ondanks-hun-leeftijd-niet-onaantrekkelijke-heren hun handen altijd goed thuis hebben kunnen houden…. Dat je jaren toch zijn gaan tellen blijkt wel uit het feit dat de heren tegenwoordig alleen nog maar electronisch en in het Duits communiceren via E-mails en SMS-jes. Dit lijkt onpersoonlijk maar volgens de Cops is deze taal veelal het meest effectief gebleken in de afgelopen periode, kortom: een aanrader voor iedereen.

Liefhebbers van popmuziek en legendarische muziekanten zijn welkom op 26 februari in

Café de Kleine Beurs, Hoofdstraat 38a in Hillegom (naast het postkantoor).

Aanvang 21.30 uur. The Keytone Cops Zaterdag 26 februari 2005 Café De Kleine Beurs (naast het postkantoor)

Hoofdstraat 38 a - Hillegom

Entree:Gratis

Aanvang: 21.30 uur


 

 

1 feb 2005

Keytone Cops zetten Hillegomse Kleine Beurs op zijn kop

Ze hielden de gemoederen de afgelopen weken flink bezig, want de hamvraag brandde op de lippen van iedere fan: komen The Keytone Cops nou wel of niet?

Godzijdank slaat de allerleukste band van het voormalig Buiten van Jan Six met The 25th Anniversary Tour de Bollenstreek niet over. Zet je alvast maar schrap, want de drie Hillegomse rockveteranen komen deze volgende maand naar centrum van de Bollenstreek om de Hillegomse Kleine Beurs flink op hun kop zetten.

Tot grote vreugde van fans en critici keert de groep met het nieuwe Tour terug naar de basis. Ongecompliceerde rauwe rocksongs "die toevallig al bestaan" en sterk leunen op het vertrouwde jaren 60-, 70-, 80-, 90- en 21e-eeuw geluid. Genoeg materiaal dus om samen met de vele Keytone Cops-klassiekers dit optreden te laten ontaarden in een waanzinnig spektakel waar je U tegen zegt.

Rob Ravelli presents:
The Keytone Cops
Zaterdag 26 februari 2005


Café De Kleine Beurs (naast het postkantoor)

Hoofdstraat 38 a

Hillegom


Entree: Gratis (exclusief servicekosten)
Aanvang: 21.30 uur

Let op: maximaal zes consumpties per persoon per transactie

 

3/2/2004

 


 

Pop-invasie Kleine Beurs door Keytone Cops

Hillegom – Zaterdag 28 februari zullen The Keytone Cops muzikaal gaan strijden tegen de terreur van de middelmaat in de huidige Nederlandse- en buitenlandse popmuziek. Het strijdtoneel van de levende legendes uit Hillegom is ditmaal wederom Café De Kleine Beurs in Hillegom.

 

Voor de Keytone Cops is nu echt het genoeg geweest………….Dat drie “gezellige” veertigers samen met een uitgerangeerd extreme make-over zangeresje de Nederlandse muziek verder proberen af te breken…….dat middelbare scholieren massaal in de rij staan om voor gek te worden gezet of om door te dringen tot de eindronde, waar ze middelmatige liedjes moeten proberen na te zingen alsof ze bezeten zijn door…Whitney Houston of Micheal Bolton……………dat je geen mars of bril meer kan kopen zonder een cd van Jim of Jamaï cadeau te krijgen.

Volgens The Cops kan alleen een zorgvuldig geplande invasie met popmuziek dit gevreesde regime nog stoppen, op 28 februari is het zover.

Op een locatie in Hillegom hebben de Keytone Cops zich maandenlang in een geluiddichte ruimte van 3 bij 4 meter gewerkt aan het geheime “Top of the Cops –programma”. De band heeft zich voorzien van “muzikale massa-vernietigingswapens” die zich het best laat omschrijven als de betere pop “die toevallig al bestaat” met stevige gitaren en driestemmige zang. Naast Queen, The Police, U2, Jimmy Hendrix, The Beatles en The Stones, beschikken The Cops nu ook over recenter explosief werk van onder andere No Doubt, Blink 182, Direct, Queens of the Stone Age, en (nog meer) The Red Hot Chili Peppers. Als klap op de vuurpijl hebben de 3 Hillegomse-heren-op-leeftijd ook nog een geheim wapen uit de Amerikaanse staat Utah geïmporteerd. The Keytone Cops zullen hun Pop-invasie gaan ondersteunen met een “Most Wanted” kaartspel met daarop de afbeeldingen van de 53 meest gehate artiesten van het Noordelijk halfrond.

Drummer Pieter Strobbe zegt hierover:”Niemand zal aan The Cops ontkomen, we zullen iedereen opsporen en voor een onafhankelijk tribunaal brengen.” De eerste berichten zijn dat Vader Abraham al uit angst een grote witte baard heeft laten staan en dat hij zich schuil houdt een kleine kelder van een afgelegen boerderij bij zijn kleine blauwe volgelingen. Daarnaast schijnt George ‘Bin’ Baker, de leider van het “Una Paloma Blanca-netwerk” ondergedoken te zitten in het ingewikkelde slotenstelsel van de Nederlandse polderpop. In opdracht van de Cops speurt de Duitse musicoloog Hanz Blitz de wereld af naar nog meer R&B en accordeons die binnen 30 minuten gericht kunnen worden op de oren van de Nederlandse muziekliefhebbers. Een commissie van oud-staatssecretarissen zal onder leiding van Rob Oudkerk uit gaan zoeken of ook hele Fanclubs vervolgd kunnen worden.

Sympathisanten en liefhebbers van de betere popmuziek zijn welkom op 28 februari in Café de Kleine Beurs, Hoofdstraat 38a in Hillegom (naast het postkantoor). Aanvang 22.00 uur.

The Keytone Cops zijn:

Dolf Schinkel : Bas en Zang

Wouter Roelofsen : Gitaar en Zang Pieter

Strobbe : Drums en Zang

Special Guest Rob Ravelli: Bier en Wijn
 

 

 

7/12/2003

 

Keytone Cops geven 101 saluutschoten

 

Hillegom- Het resultaat van onzorgvuldig koninklijk watermanagement is zondag rond vijf uur geboren. Ter ere hiervan heeft geheel onverwacht de Hillegomse band The Keytone Cops 5 nieuwe songs vrijgegeven het gaat om unieke opnamen live in het Vierkant in Lisse 2003. Deze unieke (mono!) opnamen, waaronder Californication, Live and let die en song 2 zijn op deze site te vinden.


 

25/09/2003

Hillegom dreigt kroegen met dwangsom na herrie

 

 

HILLEGOM - De gemeente Hillegom gaat de cafés De Kleine Beurs en Gewoon Gezellig een dwangsom opleggen als deze nog één keer te veel herrie veroorzaken.


Beide kroegen zijn gevestigd aan de noordkant van de Hoofdstraat en aan het Henri Dunantplein. Volgens milieuwethouder Don van Zuijlen zijn ze meerdere keren in de fout gegaan.

Mocht de gemeente opnieuw een overtreding constateren, dan wacht hen een boete van vijftienhonderd euro.

In maart constateerde de gemeente voor het eerst dat beide zaken in de fout gingen met het geluid. De cafés kregen een brief met een waarschuwing, maar in juli mat men weer te veel kabaal. ,,Ze veroorzaakten nog steeds dezelfde overlast'', schetst wethouder Van Zuijlen. Gewoon Gezellig heeft al bezwaar ingediend, zegt mede-eigenaar Nico Verhaar. Volgens Verhaar is het geluid van de verderop gelegen discotheek Club Doubler 'meegenomen'. Ook is volgens hem gemeten toen zijn zaak al dicht was. ,,Belachelijk, ze lopen ons te zoeken.''

Barman Jeroen Holleman van De Kleine Beurs noemt de werkwijze van de gemeente 'kinderachtig'. Volgens hem zijn de geluidscontroles uitgevoerd toen de deur van de zaak openstond 'in de zomer toen het mooi weer was'.

,,Ze zoeken ons gewoon op, willen ons dwarszitten. Want geen van de buren heeft bij ons geklaagd over geluidsoverlast. Wij waarschuwen ze zelfs als we een optreden van een bandje hebben.''

Maar volgens wethouder Van Zuijlen gaat het om 'forse overschrijdingen' van beide zaken. ,,Wij gaan handhaven.'' Van bezwaren van Gewoon Gezellig is hem persoonlijk niets bekend. Over De Kleine Beurs zegt de wethouder dat 'ze dan maar de deur dicht moeten doen'.

Wessel Mekking
donderdag 25 september 2003

Met dank aan Luuk voor deze bijdrage....


 

 

19 mei 2003

Keytone Cops in het nieuw

 

Hillegom - De legendarische Hillegomse band the Keytone Cops is in bezit gekomen van een paar nieuwe monitorboxen. Daarnaast is een monitorbox die de band al meer dan 10 jaar gebruikt weer geheel gereviseerd.

Het mag uniek genoemd worden dat de band nu beschikt over drie generaties x-act powerd monitor boxen.

Patrick Jansen van Master blaster zegt hierover. "Onlangs belde ik Pieter met het nieuws dat ik een paar mooie boxen had staan die niet meer uitgepakt hoeven te worden, omdat de vorige eigenaar dat al had gedaan. Een deal was snel rond en twee weken later heb ik een paar (bijna) gloed nieuwe boxen afgeleverd bij de band."

 

Jan Slooter is het grote brein achter de X-act box. In een sfeer die vaak bij het Hillegomse Ford museum te vinden is tussen bezitter van oldtimers, bespaken Dolf Schinkel en Jan Slooter in de Hilversumse Master Blaster fabriek de mogelijkgheden van revisie van één van de oudste nog in gebruik zijnde setjes X-act monitor boxen. Na het opstellen van een plan van aanpak hiervoor, gingen de legendarische bassist en onovertroffen boxenbouwer uit elkaar, waarbij Dolf de te dof klinkende box achter liet bij zijn maker.

 

Afgelopen vrijdag volgde de finale test voor zowel de gloednieuwe als de T-ford van de Nederlandse monitorboxen. De revisie van de box was geslaagd en de nieuwe boxen glommen als een hi ha hondeneus in de maneschijn. Er mag gezegt worden dat de drie Hillegomse heren, die toch wel het één en ander gewend zijn, meer dan tevreden waren over het resultaat.

Onderstaande foto's tonen het met verve doorstaan van de "130 dB na twaalf uur test" in de oefenruimte van de Keytone Cops.

 


9 feb 2003

Keytone Cops éénmalig in Kleine Beurs


Hillegom - In een tijd die gebukt gaat onder het in ere houden van tradities, zijn The Keytone Cops ook dit jaar weer gevraagd voor een éénmalig optreden in Café De Kleine Beurs in Hillegom. De levende legendes uit Hillegom gaan er spelen op zaterdag 22 februari.

 

museum

 

De harde kern van The Cops is al sinds eind 1980 bijeen en genoot in de beginjaren vooral bekendheid door het spelen van eigen nummers in het door hen zelf uitgevonden genre: Slapstick Pop. Tegenwoordig richten de 3 "heeren-op-leeftijd" zich vooral op het "éénmalig in ere herstellen van popmuziek die toevallig al bestaat". Het door The Cops geselecteerde ouvre laat zich het best omschrijven als de betere stevige pop/rock met driestemmige zang. Naast Queen, The Police, The Beatles en The Rolling Stones, speel de groep ook recenter werk van onder andere Blur, Blink 182, K's Choice, Muse en the Red Hot Chilli Peppers.

Kleine Beurs barman Rob Ravelli is blij dat hij de Cops ook dit jaar weer wist te strikken voor een éénmalig optreden in de oudste kroeg van Hillegom. "They're back finally" prijkt er op het aankondigingsbord. Naast barman is Rob vooral ook conservator van de zogenaamde "Wall of Fame". Dit miniatuur-museum in de "De Beurs" is geheel gewijd aan The Keytone Cops. De basis wordt gevormd door een serie vergeelde krantenberichten over historische optredens in het Hillegomse Café. Vol trots zegt hij hierover: "Het begon met een paar foto's van oud Hillegom, maar sinds de Cops hier hangen is de Wall of Fame een ware trekpleister geworden."

 

Golden Earing

 

The Keytone Cops, een instituut en voor velen in de Bollenstreek een begrip. Een vooraanstaand Hillegomse popkenner en opticien te Haarlem verklaarde onlangs: "Voor zover ik weet is The Keytone Cops de oudste band van Nederland………….op The Golden Earing na dan". De gitarist in ruste die in de 80-er jaren naam maakte in beroemde Hillegomse bands als "The Slendertones" en "Gerritsen", heeft in het verleden nog bijgedragen in het succes van The Cops middels een gratis advies : "Je moet 't door die strotten dóuwen……….."

De Bollenstreek en met name Hillegom wordt de laatste tijd regelmatig geteisterd door éénmalige gebeurtenissen. Zo staat de verkiezing van miss Hillegom op stapel. Een woordvoerder van The Keytone Cops zegt hierover: "Het is gewoonte geworden dat Miss Hillegom andere verplichtingen heeft op de avond dat wij in de Kleine Beurs spelen. Dit jaar kan zij natuurlijk van deze traditie afijken. Wat ons betreft is ze welkom. Wij staan klaar, als zij komt".

Liefhebbers van levende legendes en popmuziek zijn welkom op 22 februari in Café de Kleine Beurs, Hoofdstraat 38a in Hillegom (naast het postkantoor). Aanvang 21.30 uur.

The Keytone Cops zijn:
Dolf Schinkel : Bas en Zang
Wouter Roelofsen : Gitaar en Zang
Pieter Strobbe : Drums en Zang
Special Guest and Wall-of-Fame-conservator : Rob Ravelli


De toegang tot het museum "Wall of Fame" is gratis voor houders van een museumjaarkaart, pas 65 en voor bezoekers van Café de Kleine Beurs.


19 jan 2003

Keytone Cops op Minitournee………

Café De Kleine Beurs in Hillegom 22-2-2003 toegevoegd aan het tourschema. Ook dit jaar is de Hillegomse popgroep The Keytone Cops weer “gevraagd” voor hun jaarlijkse traditionele thuiswedstrijd in Café De Kleine Beurs in Hillegom. De contractbesprekingen met barman Rob Ravelli zijn zojuist afgerond en zoals gebruikelijk zal het optreden weer gaan plaatsvinden vlak voor de Carnaval. Op zaterdag 22 februari 2003 kunt dus u weer gaan genieten van popmuziek die toevallig al bestaat in Café De Kleine Beurs in Hillegom. Met de officiële bevestiging van de Kleine Beurs is er sprake van een heuse Minitournee. Bassist Dolf Schinkel zegt hierover: “we wilden deze tournee aanvankelijk de Verkiezings-tour-nee noemen, maar daar hebben we maar vanaf gezien…………”.


 

21 december 2002

Keytone Cops verkiesbaar in 'T Vierkant op 18 januari

Hillegom - De Hillegomse popgroep The Keytone Cops heeft besloten de komende Tweede Kamer verkiezingen mee te dingen naar minimaal drie kamerzetels. Hiertoe zal een "partij-programma-presentatie" plaatsvinden op 18 januari 2003 in café 't Vierkant, Heereweg 214 in Lisse. Aanvang 21.30 uur. De avond zal muzikaal omlijst worden door...........The Keytone Cops.

The Keytone Cops hebben een aantal aansprekende standpunten. Zo zijn The Cops voorstander van verplichte integratie van Nederpop in het internationale repertoire: Het gaat om de vorm en niet om de inhoud. Daarnaast vindt "de partij" dat er geen extra Euro's meer in muziekinstrumenten gestopt mogen worden, eerst moet er efficiënter worden gespeeld. Beoogd lijstduwer en bassist Dolf Schinkel zegt hierover: "Kijk bijvoorbeeld eens naar het orkest van André Rieu, pure verkwisting. Ze spelen met een man of veertig, terwijl The Keytone Cops met drie man een hele avond volspelen". Andere belangrijke programma-punten zijn: meer Cops in de kroeg, geen wachtrijen in de horeca en het toestaan van 130 decibel na 24.00 uur. De band is fel tegenstander van achterkamertjesmuziek en gaat, muzikaal het open debat met de kiezer aan.

Critici zeggen dat de groep politieke ervaring ontbeert en verkiezingsbijeenkomsten ziet als een excuus om hun muziek te spelen. Één journalist beweerde zelfs dat The Cops meer naar MTV kijken dan naar Den Haag Vandaag. De drie ondanks-hun-leeftijd-niet-onaantrekkelijke heren wijzen deze beschuldigingen echter resoluut van de hand : " Heeft u wel eens geprobeerd langer dan 10 minuten naar MTV te kijken? Dat is nog altijd knapper dan 15 minuten Den Haag Vandaag", aldus drummer Pieter Strobbe. Daarnaast moet de kiezer de maatschappelijke rol van bands waarmee wij de muzikale ideeën delen, niet onderschatten. Ik noem u bijvoorbeeld een U2, The Police, Queen, Blur en the Red Hot Chilli Peppers .............. ". Gitarist Wouter Roelofsen benadrukt het democratisch gehalte van de groep:" We discussiëren over alles binnen de groep, bijna elke noot die we spelen is gestemd."

In een onlangs door advocaat Hammarschwein aangespannen kort geding, had rechter mr. Von Quaaq van de Haarlemse rechtbank besloten, de stekker te trekken uit een optreden van de The Keytone Cops in Lisse. Politieke tegenstanders van de The Cops (makelaar Harry M. te L?) waren bang dat de band daar de immens populaire 't Vierkant barman Hans van de Kwaak naar voren zou schuiven als nieuwe lijsttrekker. Hiermee zouden serieuze nieuwe partijen als: EmirLatelband.nl, Lijst PIM Jacobs (LPJ) en Kabouterplop.nl geen kans meer maken in de Tweede Kamer te komen. In hoger beroep heeft het Hillegomse drie-tal echter op alle punten gelijk gekregen en zal partij-bijeenkomst in 't Vierkant alsnog kunnen plaatsvinden. Het vonnis van rechter Von Quaaq omvatte tevens, dat de Cops nu gratis hun partij-programma mogen toelichten in het TV-programma van makelaar Harry M. te L

 

Zwevende kiezer ga naar verkiezingswijzerpuntnl voor gratis stemadvies.

Waar is Café 'T Vierkant?


 

Keytone Cops in de Tweede Kamer

Hillegom -De Hillegomse popgroep The Keytone Cops heeft besloten de komende Tweede Kamer verkiezingen mee te dingen naar minimaal drie kamerzetels.

The Keytone Cops menen een aantal belangrijke standpunten te hebben die de mensen in het land zullen aanspreken. Zo zijn The Keytone Cops voorstander van verplichte integratie van Nederpop in het internationale repertoire: Het gaat om de vorm en niet om de inhoud. Daarnaast vindt "de partij" dat er geen Euro meer in muziekinstrumenten gestopt mag worden, eerst moet er efficiënter gespeeld worden. Bassist Dolf Schinkel zegt hierover: "Kijk bijvoorbeeld eens naar het orkest van André Rieu, pure verkwisting. Ze spelen met een man of veertig, terwijl The Keytone Cops met drie man een hele avond volspelen". Andere belangrijke programma-punten zijn: meer Cops in de kroeg, geen wachtrijen in de horeca en het toestaan van 130 decibel na 24.00 uur. De band is fel tegenstander van achterkamertjesmuziek en gaat, muzikaal het open debat met de kiezer aan.

Er zijn critici die zeggen dat de groep politieke ervaring ontbeert en verkiezingsbijeenkomsten ziet als een excuus om hun muziek te spelen. Sommige journalisten beweren zelfs dat The Cops meer naar MTV kijken dan naar Den Haag Vandaag. De drie ondanks-hun-leeftijd-niet-onaantrekkelijke heren wijzen deze beschuldigingen echter resoluut van de hand : " Heeft u wel eens geprobeerd langer dan 10 minuten naar MTV te kijken.? Dat is nog altijd knapper dan 15 minuten Den Haag Vandaag," aldus drummer Pieter Strobbe.
Daarnaast moet de kiezer de maatschappelijke rol van bands waarmee wij de muzikale ideeën delen, niet onderschatten. Ik noem u bijvoorbeeld een U2, The Police, Queen, Blur en the Red Hot Chilli Peppers .............. ".
Gitarist Wouter Roelofsen benadrukt het democratisch gehalte van de groep:" We discussiëren over alles binnen de groep, over elke noot die we spelen is gestemd."

 

 


 

1 juni 2002

Keytone Cops in de paardenstal
Band bewijst plattelandskarakter


Hillegom - De Hillegomse popgroep The Keytone Cops speelt zaterdag 8 juni 2002 in de Paardenstal in Vogelenzang. De band speelt popmuziek die in de jaren 60, 70, 80, 90 èn in deze eeuw reeds eerder is uitgevoerd. Het optreden zal in het teken staan van de hoofddeksels.


De groep is eind 1980 opgericht en bestaat uit drie muzikanten: Wouter Roelofsen (gitaar en zang), Pieter Strobbe (drums en zang) en Dolf Schinkel (basgitaar en zang). In de beginjaren zijn de Cops vooral bekend geworden door het spelen van eigen nummers in het door hen zelf uitgevonden genre: Slapstick Pop. Nu richten de 3 ondanks-hun-leeftijd-niet-onaantrekkelijke-heren zich op "popmuziek die toevallig al bestaat". Het door The Cops geselecteerde ouvre laat zich het best omschrijven als de betere stevige pop/rock met driestemmige zang. Naast Queen, The Police, The Beatles en The Rolling Stones, speel de groep ook recenter werk van Blur, Blink 182, K's Choice en the Red Hot Chili Peppers. The Keytone Cops, een instituut en voor velen in de Bollenstreek een begrip, onderscheiden zich door het kiezen van eigenzinnige thema's.

Dolf Schinkel is Bassist en zegt hierover "het thema paarden gaat als een rode draad door mijn leven. Reeds vroeg zong ik hits mee als "A Horse with No name"en "Crazy Horses", maas dat nummer gaat over Auto's…..".
Drummer Pieter Strobbe gaat verder: "Ook in mijn leven spelen auto's een belangrijke rol: zo heb ik twee DAF's en daarnaast rijdt ik een Mecedes uit 1984".

Wouter Roelofsen wordt veelal gezien als de frontman van de Keytone Cops. Hij zegt vooral zijn inspiratie te krijgen uit het eten van fruit.

Liefhebbers van spannende popmuziek, hoeden en petten zijn alleen op uitnodiging welkom op 8 juni in de paardenstal in Vogelenzang. Aanvang 20.30 uur.

Met:
Pieter Strobbe Zang en Drums
Wouter Roelofsen Zang en Gitaar
Dolf Schinkel Zang en Basgitaar

 

1 februari 2002

Bond 20: The Musical

Keytone Cops spelen 007 in de Kleine Beurs

Hillegom - De Hillegomse popgroep The Keytone Cops speelt zaterdag 23 februari 2002 in Café de Kleine Beurs in Hillegom. De band speelt popmuziek die in de jaren 60, 70, 80, 90 èn in deze eeuw reeds eerder is uitgevoerd. Het optreden zal in het teken staan van de 20ste James Bond film die dit jaar uitkomt

De groep is eind 1980 opgericht en bestaat uit drie muzikanten: Wouter Roelofsen (gitaar en zang), Pieter Strobbe (drums en zang) en Dolf Schinkel (basgitaar en zang). In de beginjaren zijn de Cops vooral bekend geworden door het spelen van eigen nummers in het door hen zelf uitgevonden genre: Slapstick Pop. Nu richten de 3 ondanks-hun-leeftijd-niet-onaantrekkelijke-heren zich op "popmuziek die toevallig al bestaat". Het door The Cops geselecteerde ouvre laat zich het best omschrijven als de betere stevige pop/rock met driestemmige zang. Naast Queen, The Police, The Beatles en The Rolling Stones, speel de groep ook recenter werk van Blur, Blink 182, K's Choice en the Red Hot Chilli Peppers. The Keytone Cops, een instituut en voor velen in de Bollenstreek een begrip, onderscheiden zich door het kiezen van eigenzinnige thema's.

Het drietal peinst er niet over om een sabbatical year te houden zoals veel bands tegenwoordig doen. De Keytone Cops gaan er dit jaar juist flink tegen aan.


Gitarist Wouter Roelofsen: "We wilden ons 20-jarig bestaan eigenlijk eerst vieren door Ahoy af te huren, maar daar hebben we maar van afgezien". "Als alternatief en omdat James Bond aan z'n 20ste film begint, vonden wij het leuker onze muziek in een musical vorm te gieten: "Bond 20, The Musical", aldus bassist Dolf Schinkel. "Maar we spelen niet alleen filmmuziek natuurlijk". Kleine Beurs barman Rob Ravelli heeft speciaal voor deze gelegenheid een droge Martini op de drankenlijst gezet: "Shaken not stirred".

Gelukkig is drummer Pieter Strobbe meer spraakzaam: "Als je mij vraagt: waarom juist James Bond? Zal dat duidelijk moeten zijn. Het is dit jaar precies 40 jaar geleden dat de eerste Bond-film opgenomen werd en zo oud zijn de meeste leden van de Cops (bijna) ook. Hoewel wij nooit zomaar achter trends aanlopen, hebben we dit keer geen keuze. Na Aida, Saturday Nightfever en Baywatch kònden wij natuurlijk niet achterblijven".

Het verhaal van Bond 20: The Musical is gesitueerd op een klein eiland voor de kust van Argentinië. Een gestoorde maniak "Loco Torro" wil alle popmuziek vernietigen door met de "Torcerador de Tono" alle CD's, MiniDisc's en Cassettebandjes op de wereld in één keer te wissen. De Argentijnse Geheime Dienst (El Servisio Secreto) komt achter deze snode plannen en wil de "Torcerador de Tono" zodaning wijzigen dat alle geluidsdragers Tango's laten horen. Hiertoe is de bloedmooie Isabella die de bijnaam "La Bruja Naranjado"draagt naar Las Islas Malvinas gestuurd.

Omdat ook het klassieke werk van Sir Paul McCartney in het geding is, wordt James Bond door de Britse geheime dienst (MI6), met een grote koffer op de Falkland Eilanden gedropt. De koffer blijkt twee illustere voorgangers van James Bond te bevatten. Gelukkig heeft het ontwikkellaboratorium van Q James Bond voorzien van enkele geheime wapens. Een tennisracket blijkt een elektrische gitaar, en ook een basgitaar en een opblaasbaar drumstel worden uit de koffer tevoorschijn gehaald. Dan beginnen de drie James Bonds de legendarische Bond tune "Live and Let Die" te spelen.........

Bond 20, The Musical laat zich verder (zoals iedere Bond film) raden, maar dan met veel muziek natuurlijk.

Liefhebbers van spannende popmuziek en Bond films zijn welkom op 23 februari in Café de Kleine Beurs, Hoofdstraat 38a in Hillegom (naast het postkantoor). Aanvang 21.30 uur.

Met:

Pieter Strobbe als Roger Moore

Wouter Roelofsen als Timothy Dalton

Dolf Schinkel als Sean Connery

 

Special guest star:

Rob Ravelli als George Lazenby

 


 

3 juni 2001

Original live motion music met the A-Team
The Keytone Cops duiken op in de Kleine Beurs

Hillegom - zaterdag 23 juni presenteert de Hillegomse band The Keytone Cops een "A-Team" avond in Café de Kleine Beurs in Hillegom. In een tijd waarin oude TV series de kans krijgen om door (eindeloze) herhaling aan de vergetelheid te ontsnappen, zijn "The Cops" ingehuurd om popsongs te redden door ze opnieuw live te spelen onder het motto: " Original Live Motion Music ".

The Keytone Cops is een 3-mans band die ontstond begin jaren 80, de hoogtij dagen van TV helden als Starsky en Hutch, Charlies Angels en the A-Team. Naast wat eigen werk, spelen The Cops voornamelijk muziek "die toevallig al bestaat". Met name invloeden uit de jaren 70 en 80 zijn sterk vertegenwoordigd: The Police, Queen, U2, maar ook nieuwer werk zoals van Muse, Blur en de Red Hot Chilli Peppers.

Wat vooraf ging

Twintig jaar geleden werd de keiharde kern van Gonzo and the Kenau's naar de gevangenis gestuurd door een militaire rechtbank voor een misdaad die ze nooit hadden begaan. De drie niet onaantrekkelijke heren ontsnapten al snel uit de zwaar bewaakte koepel en verdwenen ondergronds in de Bollenstreek. Vandaag de dag (nog steeds gezocht door de overheid) overleven ze als schnabbelende popmuzikanten. Als je een lied kent dat dreigt vergeten te worden. Als niemand je kan helpen en als je ze kan vinden kan jij ze wellicht inhuren: The Keytone Cops (www.keytonecops.com) .

Geestgronden

Gitarist "Crazy Murdock" zit zoals altijd in psychiatrisch ziekenhuis "de Geestgronden" wat gitaar te spelen. Soms spectaculaire duikvluchten maar soms ook een gewoon liedje van Joe Jackson. Zijn vrienden Hannibal en B.A. komen hem ophalen. "Faceman" zit in zijn café (De Kleine Beurs in Hillegom) al een tijd in de problemen. Al zijn CD’s zijn namelijk gewist door een gemene bende. De hele Kleine Beurs zit al weken zonder muziek! Murdock wil liever blijven zitten waar hij zit maar moet toch mee.

Koekblikken

The Cops rapen op de gemeentewerf van Hillegom wat oud ijzer, een paar koekblikken en een verlopen stereotoren bij elkaar en rijden met hun busje naar Café de Kleine Beurs. Ze gaan aan de slag en, met behulp van een snijbrander zetten ze een gloednieuw drumstel en een perfecte geluidsinstallatie in elkaar. Achter de bar vinden ze toevallig een oude gitaar en een basgitaar onder een laag stof. De avond begin te vallen, De Kleine Beurs stroomt vol. De muzikanten gaan achter hun instrumenten-arsenaal en bestoken het publiek met hun repertoire. "Murdock, BA en Hannibal" spelen Relax, Sweet Dreams en Californication, maar niets gebeurt. De Beatles dan maar: Back in the USSR. Nog steeds niets. Op hoop van zegen: "I Will Follow". Niets lijkt te helpen. Zijn de CD’s van dan toch Face verloren? "We moeten de moed niet opgeven, sukkel..." roept bassist BA Baracus.

A Plan Comes Together

Dan zetten The Cops met overtuiging " Bicycle Race" in en…. de gemene bende is weg en alle CD’s doen het plotseling weer. Het snoertje van de CD speler bleek los te zitten. Hannibal zit achter zijn drumstel, neemt een slok bier en zegt: "I love it when a plan comes together". En daarna speelt het Hillegomse 3-tal vrolijk door en laat Murdock zijn onnavolgbare Joe Jackson imitatie horen. Plotseling rijdt er een politieauto voor met twee agenten voorin en twee belasting-ambtenaren van de FIOD achterin. De band vlucht weg door de achterdeur en ontsnapt aan de politie, maar binnenkort duiken ze ongetwijfeld weer op in een café in de Bollenstreek….

Vrienden met een missie

Wat begonnen was als vrienden die muziek maakten, is uitgegroeid tot een groep met een missie: het redden van popmuziek door het opnieuw live te spelen! Het resultaat hiervan zal te zien en te horen zijn als The Keytone Cops optreden op 23 juni in Café de Kleine Beurs, Hoofdstraat 38a in Hillegom (naast het postkantoor). De avond begint om 21.30 uur.

The Keytone Cops zijn:

Wouter ("Howling Mad" Murdock) Roelofsen - Gitaar en zang

Dolf ("Bad Attitude" Baracus) Schinkel - Bas en zang

Pieter (John "Hannibal" Smith) Strobbe - Drums en zang

Special guest star:
Rob Ravelli …….Barman van Café De kleine Beurs als Lt. Templeton "Faceman"


8 april 2001

Angels on stage in ‘t Vierkant
Keytone Cops bevrijden popmuziek live in Lisse

Lisse - Op zaterdag 5 mei zal in café ‘t Vierkant in Lisse een "Charlies Angels " avond plaatsvinden met het motto: "Angels on stage" met medewerking van The Keytone Cops.
De Keytone Cops is een driemans formatie uit Hillegom, die popmuziek speelt. De band ontstond begin jaren 80, hoogtij dagen TV detectives als Colombo, Tatort, Starsky en Hutch en natuurlijk Jill, Kelly, Sabrina en Bosley: Charlies Angels. De Keytone Cops bestaat uit drie leden de bezetting is gitaar, bas en drums, waarbij het geluid tevens bepaald wordt door drie zangstemmen.
De muziek bestaat niet alleen uit eigen werk, maar ook uit popmuziek die al bestaat. Met name invloeden uit de jaren 70 en 80 zijn terug te vinden: the Police, Queen, U2, maar, ook nieuwer werk zoals van Muse en de Red Hot Chilly Peppers

Episode 1

Wat begonnen is als vrienden die muziek maakte is uitgegroeid tot een groep met een missie: het redden van popmuziek! Ongeveer een jaar geleden werd de groep opgebeld in hun oefenruimte. De telefoon werd opgenomen en op de luidspreker gezet. Aan de andere kant van de lijn meldde zich iemand met de naam Charlie. Bij belde vanaf zijn jacht in Hawaii.
Hij was bezig met het opzetten van een organisatie om popsongs te bevrijden en te redden van uitsterven.
Hoewel zij zich bewust waren dat dit geen eenvoudige opgave zou zijn, waren de Keytone Cops onmiddellijk bereid deze taak op zich te nemen. Het werd een jaar van hard werken.
Intensief speurwerk via onder meer het internet leidde naar teksten, muziek en vaak verschillende studio en live versies van elke song. De songs moesten worden uitgeplozen en net zo lang nagespeeld en verbeterd tot het liedje weer klonk zoals het eigenlijk bedoeld was. De beperking van slechts drie instrumenten en drie zangstemmen, in de band was hierbij juist een voordeel om tot de essentie van de compositie te kunnen doordringen.

Hollywood

Tegenwoordig wordt de groep bijna elke week gebeld door Charlie met een nieuwe opdracht. Na het zeggen van "Good-bye Angels, Good-bye Charlie" gaat de groep aan de slag. Op deze manier zijn bijvoorbeeld: Relax van Frankie goes to Hollywood, Sweet dreams van de Euritmics, Bicycle Race van Queen gered van hun ondergang.
Recentelijk werd door de groep een muzikaal onderzoek ingesteld naar de mysterieuze dood van Rolling Stones gitarist Brian Jones. Hierbij werd ontdekt dat in plaats van de tot nu toe aangenomen oorzaken, moord en drugs, een depressie de mogelijke doodsoorzaak is.
Het redden van meer recente muziek zoals Other Side van de Red Hot Chilly Peppers bleek toch nog lastig. Hiervoor moest het proza van de popgroep the Doors eerst bestudeerd worden. Verborgen tekstuele verwijzingen bleken moeilijk op te sporen te zijn.

Epilogue

In een wereld waarin oude TV series de kans krijgen om door verfilming aan de vergetelheid te ontsnappen, zal popmuziek door opnieuw live gespeeld te worden moeten worden gered.
Het resultaat van het werken hieraan door de Keytone Cops, de "Charlies Angels van de popmuziek", zal te horen zijn op zaterdag 5 mei in café ‘t Vierkant aan de Heereweg 214 in Lisse. De avond begint om 21.30 uur.


Persbericht

19 februari 2000

Café de Kleine Beurs "bekroont" met drie sterren

Hillegom - De teleurstelling over het uitblijven van een derde Michelin ster voor de Nederlandse Horeca zal snel vergeten zijn, als op 19 februari zal de Hillegomse popgroep de Keytone Cops optreden in Café de Kleine Beurs in Hillegom.

De Keytone Cops serveren al bijna 20 jaar culinaire hoogstandjes uit de popmuziek. Het muzikale driegangen menu dat geserveerd wordt, is met zorg bereid door de drie muzikale chef-koks uit de Bollenstreek. Een entree van eigen Cops-repertoire gevolgd door het hoofdgerecht met als ingrediënten rock, pop en new-wave uit de jaren 70 en 80 van onder andere The Police, Queen, U2 en XTC. Ook Nederlandse en Vlaamse artiesten uit de periode 1965 tot nu zullen op de ovenschalen van de Keytone Cops plaatsnemen.
Krenten in de pop zijn te vinden in een grand dessert van een aantal in het verleden "fout" geachte, maar inmiddels gerehabiliteerde, muzikale gezelschappen.
Het wordt dus geen muzikaal prakje, maar met zorg gearrangeerde uitvoeringen van bestaande popmuziek. Dat de groep uit drie leden bestaat is hierbij een groot voordeel. Met gitaar, basgitaar en drums worden de popsongs teruggebracht tot hun essentie. Voeg hier driestemmige zang aan toe en je krijgt het karakteristieke Cops geluid.

Het gerucht dat de Keytone Cops gevraagd zijn om het aanstaande koninklijk huwelijk van de kroonprins luister bij te zetten, wordt door de drie heren verwezen naar het rijk der fabelen. "Wij zijn geen bruiloften en partijen band. Voor je het weet krijg je verzoekjes zoals een Argentijnse tango of een Duitse schlagers, want dat schijnt in de hogere kringen van Argentinië populair te zijn. Wij doen hooguit aan watermanagement …… bij het spoelen van de glazen of een bezoek aan het sanitair", aldus bassist Dolf Schinkel.

Dus, ben je een muzikale fijnproever kom dan op zaterdag 19 februari naar Café de Kleine Beurs, Hoofdstraat 38a in Hillegom (naast het postkantoor). Aanvang 22.00 uur.

De Keytone Cops zijn:
Wouter Roelofsten, gitaar en zang,
Pieter Strobbe, drums en zang
Dolf Schinkel, basgitaar en zang.


 

Persbericht

27 November 1999

 

"Big Bother" met The Keytone Cops in ‘t Vierkant

 

Lisse - Op zaterdag 27 november zal in café ‘t Vierkant in Lisse een "Big Bother" avond plaatsvinden met medewerking van The Keytone Cops. Deze Hillegomse 3-mans band leeft al gedurende 19 jaar elke vrijdagavond volledig afgesloten van de buitenwereld in een kelder van 5 bij 7 meter. Doordat alle leden van de groep zijn uitgerust met een microfoon, hebben ze totaal geen privacy. Het enige waar de groep over beschikt is een aantal muziekinstrumenten en cassettebandjes met muziek uit de jaren 70 en 80.

Om kans te maken op een hoger weekbudget, moet de band elke week een nieuwe weekopdracht uitvoeren. Weekopdrachten kunnen sterk variëren: the Police, U2 of Queen moeten worden nagedaan, Doe Maar moet worden geïmiteerd of de leden moeten klinken als the Beatles.

Het unieke experiment startte eind 1980 met zes personen, die voornamelijk eigen nummers schreven. Drie zijn er inmiddels afgevallen. Zij hebben zichzelf genomineerd of hebben vrijwillig de groep verlaten, omdat zij de druk niet langer aankonden. De groep bestaan nu nog uit Pieter, Wouter en Dolf.

Pieter is drummer en profileert zich als het geweten van de groep. Wouter zingt graag, speelt vaak op zijn gitaar en houdt samen met Pieter van voetbal. Dolf is bassist en maatjes met Wouter en Pieter. Hij vind dat een knuffel moet kunnen en kan rekenen op veel sympathie van de groep.

Deelname is voor alle leden van de groep vrijwillig. Hoewel iedereen zijn eigen motivatie heeft om mee te doen en niemand tot doel heeft om beroemd te worden, is de groep in de Bollenstreek inmiddels erg populair geworden. De groep heeft in 1993 zelfs de eigen beheer CD "Have No What’s" uitgebracht die vol staat met eigen liedjes.

De langdurige afzondering heeft geresulteerd in een aantal speciaal geselecteerde frisse covers uit de rijke historie van de popmuziek, waarbij "The Cops" vooral uitblinken in variatie, een stevige open sound met veel driestemmige zang en een gezonde dosis humor. Toen ’t Vierkant barman Hans het resultaat hoorde van het "Big Bother experiment", besloot hij het drietal onmiddellijk "omgekeerd" te nomineren en nodigde ze uit voor een wervelend optreden in ’t Vierkant.

Zal het de groep deze week lukken om de weekopdracht succesvol af te sluiten?

Geïnteresseerden in dit unieke evenement kunnen het resultaat van de weekopdracht en veel intieme en vrolijke momenten van de band komen zien en horen op zaterdag 27 november in café ‘t Vierkant aan de Heereweg 214 in Lisse. De avond begint om 21.30 uur en zal gepresenteerd worden door Dolf Wouter.

De Keytone Cops zijn:

Wouter "Gonzo" Roelofsen Gitaar en Zang

Dolf "Diesel" Schinkel Basgitaar en Zang

Pieter "Steamy Pete" Strobbe Drums en Zang


Persbericht

20 februari 1999

Keytone Cops gaan naar de Beurs

Op zaterdag 20 februari speelt de Hillegomse popgroep The Keytone Cops in Café de Kleine Beurs in Hillegom
De band ontstond begin jaren 80 in Hillegom en werd bekend in het genre slapstickpop. Het geluid van de Keytone Cops wordt bepaald wordt door drie zangstemmen plus gitaar, bas en drums. De muziek bestaat niet meer alleen uit eigen werk, maar ook uit popmuziek die al bestaat. Goede popsongs in hun essentie weergeven is het motto van de band. Bassist Dolf Schinkel zegt hierover: "Dat betekent dat je veel kan weglaten, zoals violen en toetsen, maar het betekent ook dat we vaak tot diep in de nacht in onze oefenruimte een gitaarloopje, een bridge of een derde zangstem aan het uitzoeken zijn. Het moet wel weer perfect klinken!". Met name invloeden uit de jaren 70 en 80 zijn in het repertoire terug te vinden: the Police, Queen, Talking Heads, maar ook new wave zoals Elvis Costello en Ian Durry. Daarnaast is de band door verrassende Nederlandse en Vlaamse artiesten beïnvloed.

De band is momenteel bezig met het afwerken van hun mini tournee "Smells like Berlage" en speelde 5 jaar geleden voor het laatst in de Kleine Beurs. De mix van popmuziek en het enthousiasme van de drie musici van maakt een bezoek aan het optreden van The Keytone Cops meer dan waard. Een pikant detail is dat een gedeelte van de CD "Have no What’s" van de Cops in datzelfde café is opgenomen.

Dus kom voor de beursnoteringen van The Keytone Cops op zaterdag 20 februari naar Café de Kleine Beurs, Hoofdstraat 38a in Hillegom (naast het postkantoor). Aanvang 21.30 uur.

Bezetting:
Gitaar en Zang Wouter Roelofsen "Gonzo"
Drums en Zang Pieter Strobbe "steamy Pete"
Basgitaar en Zang Dolf Schinkel "Diesel"

Discografie:
Have No What’s, CD,1993
A day at the dog show, MC, 1994
Doe er wat mee. Gratis advies, MC/MD, 1998


Persbericht

5 juni 1997

Keytone Cops brengen popmuziek in de Oale Toar’n

Op 5 juni 1997 zal de Hillegomse popgroep de Keytone Cops te zien zijn in de Oale Toar’n in Losser.

De Keytone Cops is een driemansformatie en zijn grondleggers van Slapstick pop: een mengeling van popmuziek en humor. In "Momenteel zijn we als reactie op gabber-gehak verworden tot een overlevingscapsule voor popmuziek." aldus bassist Dolf Schinkel "Naast eigen nummers, we spelen al meer dan 15 jaar samen, spelen we ook speciaal geselecteerde covers. Drie factoren bepalen namelijk een echte popsong: het begin, het middenstuk en het einde, waarbij de basis gelegd wordt door gitaar en zang." De Keytone Cops blinken vooral uit in variatie, driestemmige zang en een gezonde dosis humor.
"Het is gewoon een leuke band, perfect voor in een kroeg" verklaart de eigenaar van café de Oale Toar’n , Freddy Scheffer "Toen ik ze voor het eerst zag optreden heb ik ze gelijk gevraagd om bij ons te komen spelen".

Dus kom op 7 juni om 21.00 uur naar café de Oale Toar’n Martiniplein 8-12 in Losser voor het optreden van The Keytone Cops.

bezetting:
Wouter Roelofsen Gitaar en Zang
Dolf Schinkel Basgitaar en Zang
Pieter Strobbe Drums en Zang


Persbericht

26 april 1997

Keytone Cops in Murphy’s Law bij bloemencorso.


De Hillegomse formatie The Keytone Cops zal op 26 April 1997 optreden in Café Murphy’s Law in de Hoofdstraat 198 in Hillegom. De band begint zodra het fleurige bloemencorso het Café gepasseerd is rond 17.00 uur.

De Keytone Cops is een graag geziene band in de bollenstreek, en speelt olijke popmuziek. "Het komt op zo’n corsodag goed uit dat wij invloeden van de flower-power niet schuwen, maar onze muziek is veel breder" verklaart bassist Dolf Schinkel.
De roots van de band liggen in de bollenstreek, waar de band nu meer dan 17 jaar geleden ontstond. In een tijd dat humor en muziek weinig met elkaar gemeen leken te hebben, starten deze drie jongens een muzieksoort die slapstickpop zou gaan heten.
Tegenwoordig speelt de band naast grappen en grollen ook serieuzere popmuziek, maar gaat daarbij weinig uit de weg. Rock, Rap, Country, Beat en flower-power, een optreden van de Keytone Cops is een muzikale reis door vier decennia popmuziek.


Dus kom op 26 April na het bloemencorso of ‘s avonds rond 8 uur naar café Murphy’s Law in de Hoofdstraat 198 in Hillegom voor het optreden van The Keytone Cops.

bezetting:
Wouter Roelofsen Gitaar en Zang
Dolf Schinkel Basgitaar en Zang
Pieter Strobbe Drums en Zang


Persbericht

30 april 1996

The Keytone Cops introduceren pluspakket in Murphy’s Law

De Hillegomse formatie The Keytone Cops zal op Koninginnedag 30 april 1996 optreden in Café Murphy’s Law in de Hoofdstraat 198 in Hillegom.
The Keytone Cops zijn grondleggers van Slapstick pop: een mengeling van popmuziek en humor. Na een ingrijpende reorganisatie bestaat de band nu nog uit drie leden: Pieter Strobbe, Wouter Roelofsen en Dolf Schinkel.

De stilte die grote tijd rond The Keytone Cops hing is doorbroken op een persconferentie waar bassist Dolf Schinkel de wedergeboorte van de band als volgt aankondigde: "We gaan iets nieuws doen, iets dat nog niet vertoont is in de Bollenstreek en voor zover ik weet ook nog niet daarbuiten: Wij gaan Slapstick pop combineren met gewone popmuziek! En iedereen in de Bollenstreek mag het horen".

Gitarist Wouter Roelofsen onthulde vervolgens dat ex-zanger Timo inmidels teruggetrokken leeft in een klooster, ex-Saxofonist René exotische schoenen is gaan ontwerpen en ex-toetsenist Paul gewoon een gezin heeft gesticht. Hij wilde niet ingaan op geruchten dat de voormalige bandleden de band verlieten om hun 49.5% aandeel in de band te verkopen aan een landelijk dagblad. "Absolute onzin! En we gaan ons ook niet Cops7 noemen".

Staatssecretaris Nuys van Cultuur heeft, na een onderhoud met burgemeester Hermans van Hillegom, aangekondigd, dat in lijn met regelgeving vanuit de Europese Unie er minimaal 30 minuten "Slapstick Pop" uit de eigen streek gespeeld zal moeten worden bij het optreden op koninginnedag. Drummer Pieter Strobbe reageert hierop door aan te kondigen dat het inderdaad de bedoeling is om naast een "basispakket" met veel zelf geschreven nummers een "pluspakket" te bieden met frisse covers van hedendaagse popmuziek. "En je hoeft niet je eigen decoder mee te nemen, want het is op koninginnedag helemaal gratis" voegt Strobbe er aan toe.


Dus kom op koninginnedag 30 april vanaf 21.00 uur naar café Murphy’s Law in de Hoofdstraat 198 in Hillegom voor het optreden van The Keytone Cops.

bezetting:
Wouter Roelofsen Gitaar en Zang
Dolf Schinkel Basgitaar en Zang
Pieter Strobbe Drums en Zang


Persbericht

14 september 1996

Murphy’s Law viert week feest met Keytone Cops

Alsof Hillegomse Feestweek en Open Monumentendag bij elkaar al niet genoeg was, is Café Murphy’s Law in de Hoofdstraat 198 in Hillegom voor het kermis weekend van vier dagen "harddravende" popmuziek.

Op 12 september 1996 start het Engelse Shinbone uit Voorhout met een alternatief voor de beddenrace: bier en stevige bluesrock.
Vrijdag de dertiende zetten de leden van Easy Dutch hun boeltje op in Murphy’s Law onder het motto: Op zo’n dag heeft gokken op paarden toch geen zin.
De grote verrassing is het Monumentale-Trio The Keytone Cops, op zaterdag 14 september.
Zondag wordt het vissen en ringsteken gevolgd door Red House, covers van de betere Rock muziek.

The Keytone Cops zijn grondleggers van Slapstick pop: een mengeling van popmuziek en humor. De band bestaat uit drie leden: Pieter Strobbe, Wouter Roelofsen en Dolf Schinkel.
Het optreden van de Keytone Cops zal geheel in het teken staan van monumentale lulligheid in de popmuziek. "Open monumentendag is voor ons elk jaar weer een speciale dag, waarbij het element popmuziek altijd wat onderbelicht was. We zijn dan ook blij Hillegom kunnen vergasten op een gezonde dosis hedendaagse popcultuur."
Keytone Cops gitarist Wouter voegt hieraan toe dat zo’n dag als dit vraagt om een meer ‘open’ sound dan gewoonlijk.
Over het repertoire wil de band verder niet veel loslaten. "We coveren een nummer over vis in blik dat stamt uit Volendam. Ook zal de link tussen Cops en politie worden uitgediept." Kenners verwachten echter dat de Keytone Cops weer garant zullen staan voor een stevige dosis rock, country, pop en slapstick.

De Hillegomse Feestweek zal in Café Murphy’s Law in de Hoofdstraat 198 in Hillegom geheel in het teken staan van popmuziek. Henk Warmerdam is barman in Café Murphy’s Law is het brein achter de reeks concerten. "In vakjargon zeggen we Drankje, Hapje, Bandje" verklaart hij met enige trots.

Voor de volledigheid volgt hier het volledige programma
Donderdag 12 september Shinbone, Engelse bluesrock uit Voorhout
Vrijdag 13 september Easy Dutch, vlotte covers uit Nieuw Vennnep
Zaterdag 14 september Keytone Cops, slapstickpop uit de Bollenstreek
Zondag 15 september Red House, rock covers uit Hillegom e.o.