Home
Nieuws
Muziek
Foto's
Wall Of Fame
Video
Pers
Contact

Pers
Persberichten archief
Bandleden

The Keytone Cops

Het Hillegomse Rock- trio The Keytone Cops weet vele fans generatie na generatie aan zich te binden. De drie muzikanten kennen elkaar uit de periode dat ze in de schoolbanken zaten en stonden in 1980 voor het eerst samen op de planken.

Hun fascinatie voor muziek is niet verwonderlijk. Opgroeien in een tijd waarin muziek werd bepaald door the Beatles en Rolling Stones. Voor het eerste samen spelen als band in een periode waarin Queen, The Police en U2 hun eerste hoogtepunten beleefden. Maar in hun meer dan 40 jaar durende carrière zijn steeds weer nieuwe invloeden tot de band doorgedrongen, zoals Red Hot Chili Peppers, Green Day en the White Stripes, maar ook oude helden zoals The Zombies, Spencer Davis Group en The Lovin'Spoonfull.De muziek die de band maakt is het best te omschrijven als pop en rock, waarbij gitaar en vocalen de hoofdrol spelen.

De band speelt bij voorkeur nummers met ervaring bij de eerste eigenaar en gaan daarbij op zoek naar de essentie van oorspronkelijke artiest. Door de Keytone Cops wordt de rock van vandaag moeiteloos in een historische context geplaatst. Waar ze iedere keer de energie vandaan halen, blijft een groot mysterie. Maar zoals het er nu naar uitziet zullen de Keytone Cops voorlopig niet op hun lauweren rusten.

Voor liefhebber is een optreden van The Keytone Cops een absolute aanrader.

Bezetting

Wouter Roelofsen - Gitaar en Zang

Pieter Strobbe - Drums en Zang

Dolf Schinkel - Bas en Zang